Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes mustáros csirke szezámos bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkemellfilé (2 egész csontozott mell)
» 3 ek mustár
» 2 ek méz 2 ek szezámmag
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» kevés tej (a tojáshoz)
» étolaj a hús kisütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.

Megjegyzés / tipp:

Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.
0 komment 8 ember kedveli fordgtr
2013.01.19 18:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
esetlegesen rajta, mellet szétnyissuk, nyitott könyvet, csirkemellek egyik, melleket félbehajtjuk, zsemlemorzsához hozzákeverünk, kevés szezámmagot, megszokott módon, lassan sütjük, maradék mézes, zsemlemorzsához, csirkemellfilé, csirkemelleket, mártogatósnak, megklopfoljuk, hozzákeverünk, megtisztítjuk, aranybarnára, zsemlemorzsa, vízszintesen, félbehajtjuk, bepanírozzuk, csirkemellek, kisütéséhez, esetlegesen, félbevágjuk, szétnyissuk, szezámmagot, tálalhatjuk, megszokott, csontozott, elkeverjük, kibontjuk, hártyától, takarékra, ajánlanék, mustár, szezámmag, zsemlemorzsa, liszt, tojás, kevés tojáshoz, étolaj kisütéséhez,
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Avokádó mousse
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszkocka
0 komment 6 ember kedveli
Mákos gombóc
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás rostélyos
1 komment 41 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Dinnye szelet
0 komment 6 ember kedveli
Töltött karalábé...
3 komment 13 ember kedveli
Bolognai padlizsán spagettivel !
0 komment 8 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos perec
0 komment 4 ember kedveli
Különleges sült csirkecomb
0 komment 8 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Karaj gazdagon
0 komment 14 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.