Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes mustáros csirke szezámos bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkemellfilé (2 egész csontozott mell)
» 3 ek mustár
» 2 ek méz 2 ek szezámmag
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» kevés tej (a tojáshoz)
» étolaj a hús kisütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.

Megjegyzés / tipp:

Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.
0 komment 8 ember kedveli fordgtr
2013.01.19 18:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
esetlegesen rajta, mellet szétnyissuk, nyitott könyvet, csirkemellek egyik, melleket félbehajtjuk, zsemlemorzsához hozzákeverünk, kevés szezámmagot, megszokott módon, lassan sütjük, maradék mézes, zsemlemorzsához, csirkemellfilé, csirkemelleket, mártogatósnak, megklopfoljuk, hozzákeverünk, megtisztítjuk, aranybarnára, zsemlemorzsa, vízszintesen, félbehajtjuk, bepanírozzuk, csirkemellek, kisütéséhez, esetlegesen, félbevágjuk, szétnyissuk, szezámmagot, tálalhatjuk, megszokott, csontozott, elkeverjük, kibontjuk, hártyától, takarékra, ajánlanék, mustár, szezámmag, zsemlemorzsa, liszt, tojás, kevés tojáshoz, étolaj kisütéséhez,
Sütőtökös tiramisu
1 komment 2 ember kedveli
Narancsos csokoládékehely
0 komment 5 ember kedveli
Gesztenyés kocka
1 komment 18 ember kedveli
Tarhonya leves paprikával
0 komment 6 ember kedveli
Mandulás grízes szelet
2 komment 6 ember kedveli
Gyors meggyes piskóta
1 komment 6 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 7 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 10 ember kedveli
Babos palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Cukkínis párnák
0 komment 6 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 1 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 7 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Húsos rakott tészta spenóttal
0 komment 2 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Káposztaropogós
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.