Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes mustáros csirke szezámos bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkemellfilé (2 egész csontozott mell)
» 3 ek mustár
» 2 ek méz 2 ek szezámmag
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» kevés tej (a tojáshoz)
» étolaj a hús kisütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.

Megjegyzés / tipp:

Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.
0 komment 8 ember kedveli fordgtr
2013.01.19 18:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
esetlegesen rajta, mellet szétnyissuk, nyitott könyvet, csirkemellek egyik, melleket félbehajtjuk, zsemlemorzsához hozzákeverünk, kevés szezámmagot, megszokott módon, lassan sütjük, maradék mézes, zsemlemorzsához, csirkemellfilé, csirkemelleket, mártogatósnak, megklopfoljuk, hozzákeverünk, megtisztítjuk, aranybarnára, zsemlemorzsa, vízszintesen, félbehajtjuk, bepanírozzuk, csirkemellek, kisütéséhez, esetlegesen, félbevágjuk, szétnyissuk, szezámmagot, tálalhatjuk, megszokott, csontozott, elkeverjük, kibontjuk, hártyától, takarékra, ajánlanék, mustár, szezámmag, zsemlemorzsa, liszt, tojás, kevés tojáshoz, étolaj kisütéséhez,
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos tallér
0 komment 1 ember kedveli
Hókifli
0 komment 13 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
0 komment 3 ember kedveli
Csípős csirkés óriáskagyló-szójás chilis mártással
0 komment 3 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Bazsalikomos krumplipüré
0 komment 2 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséges halsaláta...
0 komment 2 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű sütemény színesen
0 komment 16 ember kedveli
Csíkos krémes sütemény
0 komment 15 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.