Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epres-málnás charlotte. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Hozzávalók a babapiskótához:6 tojás sárgája
» 3 tojás fehérje
» 85 g cukor
» 55 g liszt
» + cukor a szóráshoz
» Hozzávalók a krémhez:
» 80 dkg mascarpone
» 300 g málna
» ízlés szerint porcukor
» 1 cs. por alapú zselatin
» 80 dkg eper a díszítéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A sütőt előmelegítem 230°-ra. A tojások sárgáját fehéredésig keverem 50 g cukorral. A tojások fehérjét a maradék, 35 g cukorral kemény habbá verem. Óvatosan a habosra vert sárgákhoz keverem, majd beleszitálom a lisztet és ezzel is óvatosan elkeverem. Sima csövű habzsákba töltöm a masszát, majd kb. 2 cm széles, kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomok egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórom őket cukorral, 5 percig állni hagyom, majd ismét megszórom cukorral. Ekkor csökkentem a sütő hőmérsékletét 180°-ra és 8-10 perc alatt megsütöm a piskótákat.

A masszából külön szedek egy keveset, ugyanis egy vékony (kb. 0,5 cm-es) piskótalapot sütök belőle, ami a torta alját adja majd.

A málnát összeturmixolom a porcukorral (egy keveset ebből is félreteszek, mert megkenem majd vele a piskótalapot), majd hozzákeverem zselatinnal együtt a mascarponehoz.
Ez után torta összeállítása következik.
A piskótalapot egy kapcsos tortaformába helyezem (célszerű kapásból abban sütni) és megkenem kevés cukrozott málnapürével. Babapiskótával kirakom a tortaforma oldalát olyan szorosan, amennyire csak tudom. Beletöltöm a krémet majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Megjegyzés / tipp:

Mielőtt felszolgálnám, friss eperrel (vagy bármilyen általunk preferált gyümölccsel) megpakolom a tetejét.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.09.25 16:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőt előmelegítem, tojások sárgáját, tojások fehérjét, habosra vert, sütőpapírral bélelt, sütő hőmérsékletét, masszából külön, torta alját, málnát összeturmixolom, keveset ebből, kapcsos tortaformába, tortaforma oldalát, krémet majd, éjszakára hűtőbe, összeturmixolom, Babapiskótával, babapiskótához, mascarponehoz, hőmérsékletét, összeállítása, felszolgálnám, hozzákeverem, előmelegítem, piskótalapot, tortaformába, piskótalapot, sütőpapírral, beleszitálom, málnapürével, piskótalapot, zselatinnal, fehéredésig, porcukorral, félreteszek, díszítéshez, gyümölccsel, mascarpone, megpakolom, Hozzávalók, Beletöltöm, tojás fehérje, cukor, liszt, cukor szóráshoz, Hozzávalók krémhez, mascarpone, málna, ízlés szerint porcukor, alapú zselatin, eper díszítéshez,
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Brokkolis tészta sajtszószban
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Szarvasgulyás
0 komment 5 ember kedveli
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal)
1 komment 4 ember kedveli
Citromisu
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti pulykamelltekercs
0 komment 6 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Töltött gesztenyetorta
0 komment 3 ember kedveli
Banános túrótorta sütés nélkül
1 komment 48 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.