Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vöröshagymát, egy két cikk fokhagymát, sót dobunk bele
3. puhára főzzük, van amikor 1,5 órát, van hogy 2 órát főzöm, szét főzni nem szabad a bőrére is vigyázni kell.
4. Ha megfőtt, hagyni kell hűlni.
5. Bekenjük mindenhol olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk.
6. Lehetőleg úgy tegyük a tepsibe hogy a bőrös része legyen felül.
7. A fokhagyma, zsálya, rozmaring ág mellett megpirítjuk hőlégkeveréses 180, felül grill 200 - figyelni kell hogy nehogy megkapja a bőrét, az olívától ropogósra fog sülni. Nem kell neki sok idő.
8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, próbáljuk úgy becsomagolni fóliába hogy gömbformája legyen a bőrös rész legyen kívül.
9. Tedd a hűtőbe és másnap gömb formájú sonkát kapsz, éles késsel nagyon vékony szeleteket vághatsz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Macerásnak tűnik de nem az, bedobálok mindent a fazékba, néha bele kell nézni. A sütésnél vigyázni kell ne égjen meg, ne szárítsd ki, csak pirítsd hiszen puhára főztük, nyers nem marad!
Napokig eláll...egy napnál tovább nem marad a hűtőbe...minden helyett ezt esszük. Szendvicsbe, salátára,főzelékre, rakott ételekbe. Olaszországban felvágottként árulják.
|
|
|
|
1 komment
|
16 ember kedveli
|
alex58
2012.02.16 13:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
invisibilia |
2012.02.16. 22:01 (#1) |
|
|
Kipróbálom! |
| |
|
|
|
hentest hogy, alaposan szőrtelenített, tepsibe hogy, bőrös része, olívától ropogósra, bőrös rész, sütésnél vigyázni, napnál tovább, szőrtelenített, Olaszországban, babérleveleket, hőlégkeveréses, felvágottként, babérlevélkék, vöröshagymát, becsomagolni, Szendvicsbe, szemesborst, megpirítjuk, vöröshagyma, gömbformája, Macerásnak, feltesszük, szeleteket, fokhagymát, szemesbors, főzelékre, olivaolaj, rozmaring, Lehetőleg, próbáljuk, bedobálok, ropogósra, rozmaring, kanál szemesbors, egész babérlevélkék, vöröshagyma, fokhagyma, olivaolaj, zsálya, rozmaring,
|
|
|
|
|