Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülök sonka recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Bontott csülök lehetőleg hátsó és az sem baj sőt, ha megtudod fűzni a hentest hogy egy kis combrész is kerüljön
» fél kanál szemesbors
» egész babérlevélkék
» 1 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» kis olivaolaj
» egy kis zsálya
» 2 rozmaring ág
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vöröshagymát, egy két cikk fokhagymát, sót dobunk bele
3. puhára főzzük, van amikor 1,5 órát, van hogy 2 órát főzöm, szét főzni nem szabad a bőrére is vigyázni kell.
4. Ha megfőtt, hagyni kell hűlni.
5. Bekenjük mindenhol olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk.
6. Lehetőleg úgy tegyük a tepsibe hogy a bőrös része legyen felül.
7. A fokhagyma, zsálya, rozmaring ág mellett megpirítjuk hőlégkeveréses 180, felül grill 200 - figyelni kell hogy nehogy megkapja a bőrét, az olívától ropogósra fog sülni. Nem kell neki sok idő.
8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, próbáljuk úgy becsomagolni fóliába hogy gömbformája legyen a bőrös rész legyen kívül.
9. Tedd a hűtőbe és másnap gömb formájú sonkát kapsz, éles késsel nagyon vékony szeleteket vághatsz.
Megjegyzés / tipp:

Macerásnak tűnik de nem az, bedobálok mindent a fazékba, néha bele kell nézni. A sütésnél vigyázni kell ne égjen meg, ne szárítsd ki, csak pirítsd hiszen puhára főztük, nyers nem marad!
Napokig eláll...egy napnál tovább nem marad a hűtőbe...minden helyett ezt esszük. Szendvicsbe, salátára,főzelékre, rakott ételekbe. Olaszországban felvágottként árulják.
1 komment 16 ember kedveli alex58
2012.02.16 13:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
invisibilia 2012.02.16. 22:01 (#1)
Kipróbálom!
Címkék
hentest hogy, alaposan szőrtelenített, tepsibe hogy, bőrös része, olívától ropogósra, bőrös rész, sütésnél vigyázni, napnál tovább, szőrtelenített, Olaszországban, babérleveleket, hőlégkeveréses, felvágottként, babérlevélkék, vöröshagymát, becsomagolni, Szendvicsbe, szemesborst, megpirítjuk, vöröshagyma, gömbformája, Macerásnak, feltesszük, szeleteket, fokhagymát, szemesbors, főzelékre, olivaolaj, rozmaring, Lehetőleg, próbáljuk, bedobálok, ropogósra, rozmaring, kanál szemesbors, egész babérlevélkék, vöröshagyma, fokhagyma, olivaolaj, zsálya, rozmaring,
Piknik kosárkák.
0 komment 2 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 9 ember kedveli
Káposztás rétes, borsos mártással
0 komment 6 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás kifli
0 komment 4 ember kedveli
Rakott cukkini feta sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Szárazbableves csipetkével
0 komment 3 ember kedveli
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Túrós béles
0 komment 1 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.