Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töpörtyűs leveles pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg liszt
» 3 egész tojás
» ízlés szerint kb.1 csapott ek. só
» 10 dkg zsír
» 5 dkg élesztő
» A tepertőkrémhez:
» 20 dkg tepertő darálva
» kb.10 dkg zsír
» bors
» só
» majoránna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet az élesztővel, a tojásokkal, sóval, és a zsírral tésztává dagasztjuk, ha igényli, kis tej hozzáadható, se nagyon lágy, se kemény ne legyen.
Dagasztás után a tésztát - amilyen vékonyra csak lehet - kinyújtjuk, és a tepertőkrémet rákenjük, majd hajtogatjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd újból nyújtjuk hajtogatjuk, és fél óra pihenés után szaggatjuk.
Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással megkenjük, és rácsozás után pirosra sütjük.

Megjegyzés / tipp:

Külön keleszteni nem kell.Fogyasztásakor levelenként szétszedhető!
Jó étvágyat kívánok.
1 komment 8 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.22 10:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
egybajai 2016.02.06. 09:10 (#1)
Na, hát én arra befizetnék, hogyan lesz az egy kiló lisztből, csupán a három tojás, 10 dkg zsír, a só és élesztő(hogyan? csak úgy belemorzsolva a lisztbe?) egynemű tészta, valamilyen hozzáadott folyadék nélkül? Az meg aztán már végképp elképzelhetetlen, hogyha ezt az egészet amilyen vékonyra csak lehet - nyilván régimódi, igazi nagy konyhaasztalnyi lap lenne belőle, hogyan takarja be azzal a 20 dkg tepertő, és 10 dkg zsír keverékével? Esetleg felolvasztja és ecsettel hordja fel? Én a 80 dkg liszt mennyiségű, és előkelesztett tésztát 2 cm vastagságúra nyújtom, és az ehhez előkészített 40 dkg tepertő és 15 dkg zsírral, sóval, borssal előkészített tepertőkrémmel is csak éppen a kellőképpen tudom bevonni, hogy a végén valóban igazi foszlós és leveles pogácsát tehessek a családi asztalra. Most nincs több időm, de megígérem, legközelebb leírom annak a tepertős pogácsának az általam bevált elkészítési módját is!
Címkék
zsírral tésztává, tepertőkrémet rákenjük, tetejét tojással, tepertőkrémhez, Fogyasztásakor, tepertőkrémet, szétszedhető, hajtogatjuk, hajtogatjuk, hozzáadható, levelenként, dagasztjuk, élesztővel, kinyújtjuk, tojásokkal, szaggatjuk, keleszteni, majoránna, Töpörtyűs, Dagasztás, megkenjük, nyújtjuk, rácsozás, étvágyat, rákenjük, tésztává, vékonyra, tojással, tésztát, liszt, egész tojás, ízlés szerint csapott, zsír, élesztő, tepertőkrémhez, tepertő darálva, zsír, bors, majoránna,
Hideg meggyleves
0 komment 5 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Bolognai muffin
0 komment 1 ember kedveli
Kozákvér
1 komment 2 ember kedveli
Joghurtos pite
0 komment 4 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Rántott ponty
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács pudingtöltelékkel
0 komment 3 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Mogyorós muffin
0 komment 2 ember kedveli
Kovászos uborka
2 komment 6 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-kakaós süti
0 komment 9 ember kedveli
Kanalas habos-túros sütemény
1 komment 5 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Parasztreggeli kicsit másként
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.