Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kókuszos csibék recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 cs. élesztő
» 2,5 dl langyos tej
» 8 dkg kristálycukor
» 50 dkg liszt
» 1 narancs héja
» 8 dkg puha vaj
» 1 tojás, só
» A dekorációhoz:
» 1 tojássárgája
» 3 dkg marcipánmassza
» piros ételfesték
» 10 dkg kókuszreszelék
» 10 dkg baracklekvár
» apró mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek.
Megjegyzés / tipp:

Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.
0 komment 17 ember kedveli olgi25
2012.03.08 15:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, többi hozzávalót, megkelt tésztából, egyik oldalát, fejeket formázzuk, baracklekvárt felmelegítjük, kókuszreszelékbe hempergetjük, marcipánmasszát összekeverjük, piros ételfestékkel, csibe nedves, lekvártól addig, kókuszreszelékbe, kristálycukorral, marcipánmasszát, hozzáragasztjuk, kókuszreszelék, marcipánmassza, átpasszírozzuk, felmelegítjük, összekeverjük, baracklekvárt, előmelegített, tojássárgával, ételfestékkel, tojássárgával, kristálycukor, sütőpapírral, felfuttatott, tojássárgája, felfuttatjuk, baracklekvár, hempergetjük, dekorációhoz, mazsolaszem, eldolgozzuk, átszitáljuk, hozzáragad, élesztő, langyos, kristálycukor, liszt, narancs héja, puha, tojás, dekorációhoz, tojássárgája, marcipánmassza, piros ételfesték, kókuszreszelék, baracklekvár, apró mazsola,
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes-tojásos csirkemell
0 komment 7 ember kedveli
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb sütőtökpürével
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
vasvári cigány pecsenye!
1 komment 23 ember kedveli
Gombás szelet rizzsel
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinivel és gombával rakott tészta...
0 komment 6 ember kedveli
Clafoutis Pina Colada
1 komment 3 ember kedveli
Dinnyés süti
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Sült burgonya mustárral !
0 komment 11 ember kedveli
Bálint szelet
0 komment 3 ember kedveli
Sült alma vaniliamártással
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.