Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kókuszos csibék recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 cs. élesztő
» 2,5 dl langyos tej
» 8 dkg kristálycukor
» 50 dkg liszt
» 1 narancs héja
» 8 dkg puha vaj
» 1 tojás, só
» A dekorációhoz:
» 1 tojássárgája
» 3 dkg marcipánmassza
» piros ételfesték
» 10 dkg kókuszreszelék
» 10 dkg baracklekvár
» apró mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek.
Megjegyzés / tipp:

Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.
0 komment 17 ember kedveli olgi25
2012.03.08 15:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, többi hozzávalót, megkelt tésztából, egyik oldalát, fejeket formázzuk, baracklekvárt felmelegítjük, kókuszreszelékbe hempergetjük, marcipánmasszát összekeverjük, piros ételfestékkel, csibe nedves, lekvártól addig, kókuszreszelékbe, kristálycukorral, marcipánmasszát, hozzáragasztjuk, kókuszreszelék, marcipánmassza, átpasszírozzuk, felmelegítjük, összekeverjük, baracklekvárt, előmelegített, tojássárgával, ételfestékkel, tojássárgával, kristálycukor, sütőpapírral, felfuttatott, tojássárgája, felfuttatjuk, baracklekvár, hempergetjük, dekorációhoz, mazsolaszem, eldolgozzuk, átszitáljuk, hozzáragad, élesztő, langyos, kristálycukor, liszt, narancs héja, puha, tojás, dekorációhoz, tojássárgája, marcipánmassza, piros ételfesték, kókuszreszelék, baracklekvár, apró mazsola,
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés krémes szelet!
1 komment 23 ember kedveli
Bográcsos hallecsó
1 komment 3 ember kedveli
Húsvéti levendulaszirupos kalács
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Narancskrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Pácolt csirkemell
1 komment 6 ember kedveli
Vanília sodó
0 komment 5 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Túrófánk tejföllel
0 komment 4 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.