Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 15 dkg Rama margarin
» egy kis pohár fehér bor
» egy kevés
» 1 evőkanál tejföl
» 10 dkg kristálycukor
» 1 db tojás
» fél csomag sütőpor
» 30 dkg liszt (fele-fele arányban rétes és finomliszt )
» A töltelékhez:
» 15 dkg pirított mogyoró
» 3 dl tejszín
» 40 dkg étcsokoládé
» 25 dkg mascarpone sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport,a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort..Sima tésztává gyúrjuk,és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk,és egy kerek formába simítjuk, megszurkáljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre száraz babot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 C fokon.Ha megsült, eltávolítjuk a babot, lehűtjük a tésztát és megtöltjük a töltelékkel.
A töltelékhez a csokoládét kis lángom,folyamatos kavarás mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk.Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval.Lehűtve tálaljuk
Megjegyzés / tipp:

Ahhoz hogy a tészta alja lapos maradjon és a pereme megtartsa a formáját, betakarjuk alufóliával és lenyomtatjuk szárazbabbal, melyet többször is fölhasználhatunk e célra.
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2013.10.29 14:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarint elmorzsoljuk, tésztát kinyújtjuk, kerek formába, tészta lehűlt, tészta alja, mascarpone sajtot, felvert maradék, pirított mogyoróval, pereme megtartsa, fölhasználhatunk, hűtőszekrénybe, kristálycukor, Előmelegített, fölolvasztjuk, megszurkáljuk, belekeverjük, feldíszítjük, elmorzsoljuk, eltávolítjuk, szárazbabbal, lenyomtatjuk, töltelékkel, töltelékhez, alufóliával, alufóliával, töltelékhez, étcsokoládé, folyamatos, kinyújtjuk, finomliszt, tejszínben, hozzáadjuk, hozzáadunk, púposodjon, megtöltjük, tésztához, Rama margarin, pohár fehér, kevés, evőkanál tejföl, kristálycukor, tojás, csomag sütőpor, töltelékhez, pirított mogyoró, tejszín, étcsokoládé, mascarpone sajt,
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 11 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Baconos pulykamell
0 komment 6 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Ananászos jércemellfalatok currys bundában sütve
1 komment 3 ember kedveli
Hamis libamáj
0 komment 15 ember kedveli
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
0 komment 14 ember kedveli
Egyszerű krumplis tészta
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös -babapiskótás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Diós -mákos kiflik
0 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.