Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máglyarakás recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6 db zsemle vagy kifli
» 25 dkg alma
» 3 db tojás
» 12 dkg cukor
» 4 dl tej
» 2 g őrölt fahéj
» 8 dkg baracklekvár
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg zsemlemorzsa
» 3 dkg porcukor
» 5 g vaníliás cukor
» 8 dkg dió
» 1 db citrom reszelt héja
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szikkadt zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágom. Hideg tejben a tojássárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot elkeverem. Ezzel a keverékkel egyenletesen meglocsolom a zsemléket.
A margarinnal kikent és zsemlemorzsázott tepsibe helyezem a beáztatott zsemle felét, a meghámozott és szeletelt almát, majd megszórom darált dióval és őrölt fahéjjal. Utána a zsemle másik felét a tetejére helyezem, és a sütőben elősütöm, 180 °C-os sütőben 20 percig.
Közben, a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verem.
A kemény tojásfehérjehabot az elősütött és a baracklekvárral megkent tésztára helyezem. Készre sütöm és felkockázva, porcukorral megszórva tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Isteni.
0 komment 4 ember kedveli dori37
2014.03.26 22:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szikkadt zsemlét, cukrot elkeverem, keverékkel egyenletesen, margarinnal kikent, beáztatott zsemle, zsemle másik, tetejére helyezem, sütőben elősütöm, tojásfehérjét cukorral, kemény tojásfehérjehabot, baracklekvárral megkent, zsemlemorzsázott, baracklekvárral, tojássárgáját, tojásfehérjét, baracklekvár, zsemlemorzsa, egyenletesen, felkockázva, meglocsolom, meghámozott, porcukorral, margarinnal, Máglyarakás, keverékkel, szeletekre, beáztatott, szeletelt, megszórva, elkeverem, zsemléket, elősütött, megszórom, porcukor, vaníliás, fahéjjal, helyezem, zsemle vagy kifli, alma, tojás, cukor, őrölt fahéj, baracklekvár, Rama margarin, zsemlemorzsa, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, porcukor,
Mézes krémes
0 komment 3 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Rakott Metélt
1 komment 2 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
leveles tésztába csavart virsli vagy kolbász
0 komment 4 ember kedveli
Az almás palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Nyúlragu
0 komment 2 ember kedveli
Tejben sült csirkecomb
1 komment 16 ember kedveli
Narancsos csokilikőr
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Szilvás rakott palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Hideg szederturmix
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.