Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba leves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 400 g bárányoldalas
» 2 ek olívaolaj
» 60 g vöröshagyma
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony (vagy 1 mk szárított)
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Megjegyzés / tipp:

Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, húsalaplével, blansírozott, zöldségekhez, zöldségeket, Bárányhúsos, ceruzababot, citromlevet, kifehéredik, vöröshagyma, kínálhatjuk, ceruzababot, tárkonnyal, dinsztelni, Tálaláskor, használunk, negyedében, Forraljuk, megmosott, darabokra, keletkező, szárított, borsozzuk, fokhagyma, sárgarépa, ceruzabab, olívaolaj, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, citrom,
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Cukkinis, csirkemelles tészta
0 komment 5 ember kedveli
Szűzpecsenye.
0 komment 6 ember kedveli
Túrós alagút
0 komment 6 ember kedveli
Hideg vörösboros eper leves tejszínhabbal, mentával
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Hókifli
0 komment 13 ember kedveli
Málnabomba
0 komment 3 ember kedveli
Fonatos töltött kenyér
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.