Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst megmossuk, letöröljük és csíkokra vágjuk. A hagymát és a szalonnát felkockázzuk. Kevés olajon, megpirítjuk a szalonnát, kivesszük a pörcöket és a visszamaradt zsiradékban, nagy lángon, megpirítjuk a húscsíkokat. A húst is kivesszük a serpenyőből és ha kell, adunk egy kis olajat a következő lépéshez, a hagyma üvegesre pirításához. Ahogy a hagyma kész, visszarakjuk a húscsíkokat és a szalonnakockákat a serpenyőbe, rányomjuk a fokhagymagerezdeket, összeforgatjuk az egészet, majd fehérborral és paradicsompürével leöntjük és hagyjuk elfőni az alkoholt. Fűszerezzük majoránnával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és éppen csak összeforraljuk az egészet. Tálaláskor, sült kockaburgonyával összeforgatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
feedivion
2014.02.19 18:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
oregpista |
2014.12.29. 21:10 (#1) |
|
|
A brassói aprópecsenyében nincs vöröshagyma. |
| |
|
|
|
húst megmossuk, szalonnát felkockázzuk, visszamaradt zsiradékban, következő lépéshez, hagyma üvegesre, hagyma kész, kockaburgonyával, szalonnakockákat, összeforgatjuk, paradicsompüré, összeforraljuk, összeforgatjuk, aprópecsenye, petrezselyem, visszarakjuk, visszamaradt, felkockázzuk, majoránnával, megpirítjuk, zsiradékban, húscsíkokat, Fűszerezzük, megpirítjuk, serpenyőből, pirításához, húscsíkokat, fehérborral, pulykamell, serpenyőbe, letöröljük, Tálaláskor, kivesszük, csokor petrezselyem, száraz fehérbor, húsos szalonna, hagyma, fokhagyma, pulykamell, doboz paradicsompüré,
|
|
|
|
|