Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tormakrémes sonkatekercs recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 12 szelet sonka
» 20 dkg vaj
» 15 dkg ecetes torma
» 5 dkg liszt
» 2,5 dl főzőtejszín
» 2 dl tej
» fehérbors
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.
Megjegyzés / tipp:

Így is lehet:
8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.
0 komment 13 ember kedveli lilagondolatok
2015.03.29 15:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vajat felezd, folyamat végén, egyik felét, tűzről félrehúzva, hideg tejjel, fehérborssal ízesítjük, maradék vajat, kihűlt besamelt, reszelt tormát, torma ízét, sonkaszeleteket megtöltjük, tormakrémből hagyjunk, tekercsek végeire, tekercsek tetejét, sonkaszeleteket, felgöngyöljük, csomómentesre, hangulatodnak, megolvasztunk, Franciasaláta, fehérborssal, tormakrémmel, tormakrémből, sonkatekercs, beletesszük, Robotgéppel, kevergetjük, Tormakrémes, fehéredésig, átfényezzük, csomósodjon, megfelelően, főzőtejszín, tejszínnel, tálalhatod, félrehúzva, megtörtént, ízlésednek, hozzáadjuk, kikavarjuk, szelet sonka, ecetes torma, liszt, főzőtejszín, fehérbors,
Túrótorta málnaszörppel
0 komment 2 ember kedveli
Kráfli
0 komment 1 ember kedveli
Mikrós madártej (hipp-hopp és kész)
0 komment 21 ember kedveli
Mogyorós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Banános krémtúró
0 komment 3 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Görög bárányfasírt
0 komment 2 ember kedveli
Rakott apró hús
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában
0 komment 26 ember kedveli
Lekváros virágok
0 komment 7 ember kedveli
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.