Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hógolyó torta. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Tésztához : 1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
» 3 darab tojás
» 100 g lágy margarin
» 50 ml víz
» Töltelékhez : 5 evőkanál barack- vagy narancslekvár
» Krémhez : 200 ml hideg habtejszín
» 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
» 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
» 200 g mascarpone
» Díszítéshez : 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

A süteményt a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, alját tortatálra helyezzük. A lapot a lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük.
A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral, majd a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk szilárdulni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.


Megjegyzés / tipp:

Az egyben sütött tésztát úgy szeljük egyenlő vastagságú tortalapokra, hogy cérnát tekerünk a tészta köré, és határozott mozdulattal összehúzzuk azt.
0 komment 5 ember kedveli haaapci
2012.12.20 07:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kapcsos sütőformát, sütőt előmelegítjük, dobozon lévő, kapcsos formába, dobozban lévő, sütő középső, süteményt megsütjük, süteményt sütőrácsra, tésztát vízszintesen, lekvárral megkenjük, felső tortalapot, habfixálóval kemény, krém felét, torta tetejét, torta tetejére, félretett krémből, tasakon lévő, megszilárdult mázból, torta oldalát, csokoládélapokkal díszítjük, egyben sütött, tészta köré, négyzetlapokat, narancslekvár, előmelegítjük, megszilárdult, megolvasztjuk, hozzákeverjük, csokoládéval, vízszintesen, előmelegítve, tortabevonót, habfixálóval, tortalapokra, sütőpapírral, Díszítéshez, kettévágjuk, habrózsákat, ráhelyezzük, szilárdulni, Töltelékhez, mascarponét, összehúzzuk, elkészítjük, mozdulattal, Tortabevonó, mascarpone, kivajazzuk, darab tojás, lágy margarin, Krémhez hideg habtejszín, tasak Oetker Habfixáló, mascarpone,
Gombás zúzapörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes csokoládés sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Currys hal---
1 komment 2 ember kedveli
Kéttúrós sajtos pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Tejeskávé kicsit másképp
0 komment 2 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 5 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Kínai csirkeszárny
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis gyümölcskenyér !
0 komment 21 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.