Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eperlekvár cukor nélkül recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1,2 kg eper tisztítva, összevágva
» 20 dkg nyírfacukor
» 2 púpos tk pektin
» 2 csapott tk citromsav v. 1 citrom szűrt leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre.
A nyírfacukrot elvegyítjük a pektinnel és a citromsavval, hozzákeverjük az eperhez, és sűrű kavargatás mellett hagyjuk, hogy forrjon pár percig.
Egy picit botmixelhetjük (attól függ, mennyire szeretjük darabosan benne az epret, tehát nem kötelező), húzzuk félre, szedjük le róla a habot.
Vegyünk elő tiszta befőttes üvegeket (nekem két 5 dl-es csatos üveg, és egy 2 dl-es lett tele), töltsük meg őket a még forró lekvárral, jól zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé egy újságpapírra.
5-10 perc után, visszafordíthatjuk, csomagoljuk be őket egyesével újságpapírba, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Ha nem lenne elég sűrű (ez sajnos a gyümölcstől is függ, hogy mennyire vizes), ne essünk kétségbe: a lábasba öntsük vissza a lekvárt, egy kanál cukorral és pár kanál lekvárral keverjünk el még egy kis pektint, még hidegen keverjük a lábas lekvárhoz, forraljuk fel újra (ha rottyan kettőt, már jó), és ismételjük meg a dunsztolást.
Kaldeneker Lekvárosház -féle pektint vettem (nem szponzortermék :-)), segíthet, ha nem tudod, merre indulj. Én anno egy nagyobb Sparban vettem.
A számok:Ha nyírfacukorral készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 4,16g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 20,8 g.
Ha eritrittel készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 1,3 g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 6,5 g.
0 komment 6 ember kedveli noble
2015.05.25 10:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
epret feltesszük, nyírfacukrot elvegyítjük, picit botmixelhetjük, lábasba öntsük, kanál cukorral, lábas lekvárhoz, nagyobb Sparban, szárazdunsztban, botmixelhetjük, szponzortermék, nyírfacukorral, hozzákeverjük, citromsavval, palacsintába, nyírfacukrot, palacsintába, újságpapírra, újságpapírba, Lekvárosház, csomagoljuk, dunsztolást, gyümölcstől, elvegyítjük, nyírfacukor, ismételjük, Kaldeneker, kavargatás, szénhidrát, szénhidrát, feltesszük, összevágva, eritrittel, Eperlekvár, eper tisztítva összevágva, nyírfacukor, púpos pektin,
Fűszeres sajtos spagetti !
0 komment 8 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes brokkolikrémleves
0 komment 11 ember kedveli
Mézes puszedli
0 komment 9 ember kedveli
Meggyes rétes
0 komment 2 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Velős-gombás omlett...
0 komment 1 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Narancskrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Sütőtökös galuska
0 komment 6 ember kedveli
Gyros tál egyszerűen
0 komment 22 ember kedveli
Bud Spencer kedvence
3 komment 52 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.