Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné ) recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 150 g vöröshagyma
» 80 g póréhagyma
» 25 g vaj
» 25 g búzaliszt (BL55)
» 650 ml alaplé
» 100 ml száraz fehérbor
» ízlés szerint
» ízlés szerint morzsolt kakukkfű
» ementáli sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2. Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4. Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6. Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.17 13:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
venci76 2012.05.26. 16:27 (#1)
Mi is szoktuk ezt főzni, egyik kedvenc levesünk, igaz mi fehérbort nem szoktunk beletenni, anélkül is nagyon finom szerintem.A hagyma, a fehérbors és a csontlé nagyon finom aromát adnak neki.A reszelt sajttal a tetején, pedig különösen finom lesz!
Címkék
kenyércipónak vágjuk, kiskanállal kaparjuk, tetejét visszahelyezve, hagymát tisztítsuk, fazékban megolvasztjuk, leves ízét, francia hagymalevessel, visszahelyezve, hagymalevessel, hagymaleveshez, kenyércipónak, póréhagymával, megolvasztjuk, egyenletesen, hozzávalókat, aranybarnára, kiskanállal, kakukkfűvel, hagymaleves, vöröshagyma, csontlével, átkavarjuk, póréhagyma, beállítjuk, tisztítsuk, rászórjuk, csíkozzuk, bőségesen, búzaliszt, rátesszük, forraljuk, megpirult, felöntjük, vöröshagyma, póréhagyma, búzaliszt BL55, alaplé, száraz fehérbor, ízlés szerint, ementáli sajt,
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
Káposztalé-leves székelyesen
1 komment 7 ember kedveli
Csokoládétorta - gyorsan
3 komment 5 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 3 ember kedveli
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Túrós-vajas pogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Színes kockák /sütő nélkül/
0 komment 1 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Kivis muffin, lime-os krémmel !
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Főzött sajtos tallér
0 komment 2 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Kötött galuskaleves
0 komment 8 ember kedveli
Spenótos QUICHE mézes paradicsomsalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.