Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pusztapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg marhalábszár
» 10 dkg zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 db fokhagymagerezd
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» 1 db fehér paprika vagy lecsó
» 1 db friss paradicsom vagy lecsó
» 1 kiskanál köménymag
» 1 dl félszáraz vörösbor
» 1 kiskanál gulyáskrém
» 1 kg burgonya
» 15 dkg tarhonya
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli niki74
2014.11.25 21:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
Tonhalas spagetti
0 komment 7 ember kedveli
Sós, köménymagos kifli kelt tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Lusta asszony rétesse
0 komment 14 ember kedveli
Almás mézes
0 komment 3 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Gyümölcstorta
0 komment 1 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Kopasztészta 1
0 komment 1 ember kedveli
Virslis falatkák
0 komment 16 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Fehér piskóta
0 komment 28 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládés meggyes kocka
0 komment 9 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.