Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pusztapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg marhalábszár
» 10 dkg zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 db fokhagymagerezd
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» 1 db fehér paprika vagy lecsó
» 1 db friss paradicsom vagy lecsó
» 1 kiskanál köménymag
» 1 dl félszáraz vörösbor
» 1 kiskanál gulyáskrém
» 1 kg burgonya
» 15 dkg tarhonya
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli niki74
2014.11.25 21:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
SONKÁS, SAJTOS TEKERCS
1 komment 8 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Retrosüti
0 komment 5 ember kedveli
Csalamádé saját levében télire
0 komment 8 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Rizskoh
1 komment 7 ember kedveli
Diós banánszelet !
0 komment 8 ember kedveli
Fahéjas spenótleves
1 komment 1 ember kedveli
Hajrá leves
0 komment 4 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
Málnás-Mákos szelet
0 komment 11 ember kedveli
Kenyérrudacskák !
0 komment 8 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.