Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A halakat sűrűn beirdaljuk, besózzuk (a só a vékony szálkákat szétmarja), és 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A besózott halakat ezután folyó víz alatt a sótól lemossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd piros arany krémmel egyenként mindkét oldalán bekenjük, majd a paprikás kukoricalisztben alaposan megforgatjuk.
Bő olajban aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sült keszeg akkor a legjobb ha 10-15 cm-es példányból készítjük.
A halaknak se a fejét, se a farkát ne vágjuk le, mert a kisült halak így tetszetősebbek, és a megsült farok a legízletesebb.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 07:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
halakat sűrűn, vékony szálkákat, besózott halakat, sótól lemossuk, paprikás kukoricalisztben, sült keszeg, kisült halak, megsült farok, kukoricalisztben, tetszetősebbek, hűtőszekrénybe, kukoricaliszt, legízletesebb, aranybarnára, megforgatjuk, pirospaprika, beirdaljuk, példányból, lecsöpögni, szálkákat, szétmarja, készítjük, egyenként, besózott, bekenjük, alaposan, paprikás, lemossuk, besózzuk, halaknak, hagyjuk, megsült, olajban, mindkét, keszeg, Piros arany, kukoricaliszt, őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|