Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához: 25 dkg liszt
» 12,5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejföl
» só és 1 db tojás a bejglik megkenéséhez
» Töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva
» 10 dkg aszalt fekete cseresznye
» 5 dkg koktél cseresznye
» 1 tojás
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» fél dl cseresznye likőr
» 1 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elmorzsolni a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatni. A liszthez keverni, hozzáadni a tojást, egy csipet sót és a tejfölt.
Összegyúrni a tésztát és hagyni, amíg a duplájára kel.
Az aszalt szilvát felaprítani, összekeverni az aszalt cseresznyével és az összevágott koktél cseresznyével.
Ráönteni a vizet, a likőrt, a cukrot, és a keveréket addig főzni, amíg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Levenni a tűzről, elkeverni benne a Rama margarint és az enyhén felvert tojást.
A tésztából 2 lapot nyújtani.
Megkenni mindkét lapot a töltelékkel az egész felületen.
Feltekerni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni egymás mellé és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütni.
Megjegyzés / tipp:

A tésztát langyos helyre tenni, hogy biztosan és viszonylag gyorsan megkeljen. Lehetőleg takarjuk is le !

Finom és különleges !
0 komment 10 ember kedveli cila1
2012.02.23 16:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet elmorzsolni, kevés cukorral, liszthez keverni, aszalt szilvát, aszalt cseresznyével, összevágott koktél, keveréket addig, gyümölcsök visszapuhulnak, enyhén felvert, egész felületen, tésztát langyos, visszapuhulnak, cseresznyével, előmelegített, cseresznyével, összekeverni, sütőpapírral, megkenéséhez, elmorzsolni, margarinnal, cseresznyés, Töltelékhez, töltelékkel, összevágott, felfuttatni, Összegyúrni, felaprítani, cseresznye, gyümölcsök, különleges, cseresznye, viszonylag, Feltekerni, cseresznye, duplájára, hozzáadni, keveréket, Tésztához liszt, Töltelékhez aszalt szilva,
Tepsis rakott zöldség.
0 komment 6 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Gyorsmóka
0 komment 3 ember kedveli
Narancsos túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Sajtsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös lepény
0 komment 7 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Hamburger
0 komment 3 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Orosz krém torta ahogy én készítem.
0 komment 7 ember kedveli
Bögrés almás süti
0 komment 12 ember kedveli
Bögrében sült süti 5 perc alatt MIKRÓBAN
0 komment 11 ember kedveli
Rántott párizsi
1 komment 2 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Currys hagymaleves húsgombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.