Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A marhahúst megmosom és hideg vízben, felteszem főni. Beleteszem a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét és a vöröshagymát. Megsózom, szemes egész borssal fűszerezem. Takaréklángon puhára főzöm. Amíg a hús megpuhul, elkészítem a meggymártást: a meggyet kevés vízben felteszem főni. Teszek bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarom és habverő segítségével, simára keverem. Hozzáöntöm a vörösbort és kiforralom. Az időközben megfőtt marhahúst, ujjnyi vastag szeletekre vágom, tányérra teszem, bevonom a meggymártással és főtt burgonyát kínálok mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
sz-andi
2014.01.06 07:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
marhahúst megmosom, meggyet kevés, meggy megfőtt, időközben megfőtt, meggymártással, meggymártással, Takaréklángon, megtisztított, meggymártást, vöröshagymát, szegfűszeget, segítségével, meggybefőtt, zellergumót, vöröshagyma, sárgarépát, szeletekre, Hozzáöntöm, fűszerezem, kiforralom, Beleteszem, elkészítem, szegfűszeg, megmosott, burgonyát, vörösbort, karalábét, marhahúst, felteszem, felteszem, üveg magozott meggybefőtt, fahéj, marhahús, étolaj, vöröshagyma, vörösbor, csipet szegfűszeg, csomag vegyes zöldség, doboz tejföl, liszt,
|
|
|
|
|