Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg póréhagyma
» 50 dkg sárgarépa
» 75 dkg karalábé
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 2 ek.olaj
» 1 ek. ételízesítő
» 4 kb.60 dkg csirkemell,vagy pulykamell filé
» 1 kk. provancei fűszerkeverék
» 8 szelet húsos baconszalonna
» 2 dl főzőtejszín
» 12 g ételsűrítő granulátum
» 10 dkg edami ,vagy gauda sajt
» só,bors, szerecsendió
» őrölt fehérbors
» 2,5 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5dl vízzel és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, tejszínt, ételízesítőt, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval borssal, szerecsendióval illatosítjuk és összeforraljuk. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, pirítjuk.
Köretként burgonyát adunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2015.01.30 09:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgarépát vastagon, karalábét felkockázzuk, csirkemelleket bedörzsöljük, csirke alól, mélyebb tűzálló, zöldséghez hozzáadjuk, sütőedénybe szedjük, maradék reszelt, szalonnaszeletbe, fűszerkeverékkel, megfonnyasztjuk, szerecsendióval, Felforrósított, Hozzáreszeljük, összeforraljuk, csirkemelleket, csirkemelleket, ételízesítővel, Felforrósított, körbepirítjuk, baconszalonna, felkarikázzuk, fűszerkeverék, folyamatosan, ételízesítőt, illatosítjuk, fogyasztható, felkockázzuk, bedörzsöljük, szerecsendió, főzőtejszín, póréhagymát, zsiradékkal, sütőedénybe, póréhagyma, sárgarépa, karalábé, gerezd fokhagyma, olaj, ételízesítő, provancei fűszerkeverék, szelet húsos baconszalonna, főzőtejszín, ételsűrítő granulátum, edami vagy gauda sajt, sóbors szerecsendió, őrölt fehérbors,
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Almás - sajtos virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Bercike
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 12 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj rizzsel
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell Wellington módra
1 komment 18 ember kedveli
Boszorkány máglya
4 komment 47 ember kedveli
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
0 komment 3 ember kedveli
Poékaleves !
0 komment 7 ember kedveli
Meggyes-mákos sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.