Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 3 evőkanál étolaj
» 450 g zöldborsó
» 450 ml víz
» 4 csapott evőkanál kristálycukor
» 1 púpozott teáskanál
» 1 db leveskocka
» petrezselyemzöld
» A HABARÁSHOZ:
» 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
» 120 ml 2,8%-os tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
Megjegyzés / tipp:

Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
1 komment 8 ember kedveli muranyinikola
2017.02.12 14:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nagyim 2017.06.30. 09:09 (#1)
Bocs, ez mi? Cukor és só főzelék? 4 evőkanál cukor, még ha csapott is, rengeteg. Általában a borsó édes, de ha nem ehhez a mennyiséghez bőven elég egy teáskanálnyi. Igaz, azért kell a rengeteg só, hogy egymást kiegyenlítsék??? Őrület s akiknek ez tetszik, valóban így főzték és megették? Gratulálok. Üdv.
Címkék
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Túrós pogácsa
1 komment 2 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös Szerelmi Bájital
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel.
0 komment 1 ember kedveli
Túrós-meggyes-joghurtos süti
0 komment 10 ember kedveli
Fácánleves...
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Flódni torta
0 komment 5 ember kedveli
Sertésragúleves gazdagon !
0 komment 18 ember kedveli
Hideg gyömölcskocsonya torta
0 komment 3 ember kedveli
GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC (sütés nélkül)
2 komment 13 ember kedveli
Hideg szederturmix
0 komment 1 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 8 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.