Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 3 evőkanál étolaj
» 450 g zöldborsó
» 450 ml víz
» 4 csapott evőkanál kristálycukor
» 1 púpozott teáskanál
» 1 db leveskocka
» petrezselyemzöld
» A HABARÁSHOZ:
» 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
» 120 ml 2,8%-os tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
Megjegyzés / tipp:

Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
1 komment 7 ember kedveli muranyinikola
2017.02.12 14:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nagyim 2017.06.30. 09:09 (#1)
Bocs, ez mi? Cukor és só főzelék? 4 evőkanál cukor, még ha csapott is, rengeteg. Általában a borsó édes, de ha nem ehhez a mennyiséghez bőven elég egy teáskanálnyi. Igaz, azért kell a rengeteg só, hogy egymást kiegyenlítsék??? Őrület s akiknek ez tetszik, valóban így főzték és megették? Gratulálok. Üdv.
Címkék
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
Kókuszos csibék
0 komment 17 ember kedveli
Epres tiramisu
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kacsasült...
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Rakott káposzta
1 komment 9 ember kedveli
Eperdzsemes brownie .
0 komment 4 ember kedveli
Görögsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Tarka-barka sütik
0 komment 10 ember kedveli
Kakaós fahéjas kuglóf
0 komment 1 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
Túrós pite !
0 komment 13 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Mákvirág kalács
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinis tojásos lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.