Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Piskóta piskótával recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 6 főre
» A fehér piskótához:
» 6 tojás
» 12 dkg cukor
» 1 cs. vaníliás cukor
» 6 ek.liszt
» 1/2 cs sütőpor
» baracklekvár
» A kakaós piskótához:
» 12 tojás
» 12 dkg cukor
» 10 dkg kakaópor
» 1 citrom
» 5 dkg margarin(Rama)
» 12 dkgliszt
» 1 cs. sütőpor
» 1 narancs
» A krémhez:
» 3 dl tej
» 10 dkg cukor,2 cs. vaníliás főző pudingpor
» 1/2 l tejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fehér piskótánál a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, reszelünk bele citrom és narancs héjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd beledolgozzuk a tojáshabot. Sütőpapíros nagy tepsiben 180 fokon 16 percig sütjük. Ha megsült konyharuhával feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, majd megfőzzük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A kakaós piskótához a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, reszelünk bele citrom és narancshéjat. Hozzáadjuk az olvasztott, de lehűtött Ramát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és az egészhez adjuk, majd simára keverjük. Ha túl száraz lenne, lehet hozzá adni pár csepp vizet. A kakaós masszát ketté osztjuk, és mindkét feléhez hozzákeverjük az elfelezett tojáshabot. Külön-külön nagy tepsiben megsütjük. Összeállítás: a feltekert világos piskótát megkenjük baracklekvárral, ki-ki ízlése szerint. Visszatekerjük, és annyi tekercset vágunk belőle, hogy a kakaós piskótát befedje. A kihűlt pudingot összekeverjük a tejszínhabbal. Az egyik kakaós lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, erre jön a szeletekre vágott barackos piskóta, újra krém, és befedjük a másik lappal. Egy órára hűtőbe tesszük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 0 ember kedveli feviroza
2014.05.03 19:04
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fehér piskótához, kakaós piskótához, fehér piskótánál, tojásfehérjéket kemény, sárgákat elkeverjük, vaníliás cukorral, sütőporos lisztet, tejet felforraljuk, tejszínt kemény, fehérjéket kemény, sárgákat kikeverjük, lisztet elkeverjük, egészhez adjuk, kakaós masszát, elfelezett tojáshabot, feltekert világos, kakaós piskótát, kihűlt pudingot, egyik kakaós, krém felével, szeletekre vágott, másik lappal, órára hűtőbe, baracklekvárral, tojásfehérjéket, Visszatekerjük, felhasználásig, beledolgozzuk, konyharuhával, Hozzákeverjük, tejszínhabbal, hozzákeverjük, összekeverjük, baracklekvár, narancshéjat, Összeállítás, felforraljuk, porcukorral, Sütőpapíros, feltekerjük, elkeverjük, piskótához, megszórjuk, tálaláskor, sütőporral, elfelezett, tojáshabot, tojáshabot, elkeverjük, fehér piskótához, tojás, cukor, vaníliás cukor, liszt, sütőpor, baracklekvár, kakaós piskótához, tojás, cukor, kakaópor, citrom, margarin Rama, dkgliszt, sütőpor, narancs, krémhez, tej, tejszín,
Fahéjas kuglóf
0 komment 7 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-brokkolis penne
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas Gofri
0 komment 1 ember kedveli
3 színú süti őzgerincformában
1 komment 2 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Kígyórétes
4 komment 30 ember kedveli
Pikáns csirkeragu
1 komment 6 ember kedveli
Ezersziget csirke
0 komment 3 ember kedveli
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
0 komment 3 ember kedveli
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Padlizsános zakuszka
1 komment 3 ember kedveli
Erdélyi zsiványpecsenye puliszkával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.