Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Meggyes clafoutis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 125 g porcukor
» 60 g liszt
» 2 dl zsíros tej
» 0,8 dl habtejszín
» 3 tojás
» 1 tk vaníliaaroma (vagy fél vaníliarúd)
» 1 üveg magozott meggybefőtt
» vaj és liszt az edénybe
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet.
A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe megszilárdul (ez utóbbit villával ellenőrizhetjük). Mivel elég hamar megbarnult a teteje sütés közben, így 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.
Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk. Ha a meggybefőttből még maradt, mellé kínálhatjuk.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edénybe Szétválasztjuk, tojások sárgáját, tálba tesszük, vaníliarúd belsejét, tojásfehérjéket felverjük, tésztához keverjük, keveréket ráöntjük, széle kissé, edény falától, közepe megszilárdul, teteje sütés, tojásfehérjéket, ellenőrizhetjük, meggybefőttből, légkeverésesen, Szétválasztjuk, tojássárgákat, mozdulatokkal, Előmelegített, vaníliaaromát, meggybefőttet, Szétterítjük, megszilárdul, kinyomkodott, belekaparjuk, Félretesszük, kilisztezzük, vaníliaaroma, meggybefőtt, kínálhatjuk, habtejszín, vaníliarúd, vaníliarúd, Hozzáadjuk, megbarnult, tésztához, keveréket, porcukor, liszt, zsíros, habtejszín, tojás, vaníliaaroma vagy vaníliarúd, üveg magozott meggybefőtt, liszt edénybe,
Csípős káposztaleves
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos-sonkás karaj tekercsek.
0 komment 6 ember kedveli
Mentás sárgabarack-krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 14 ember kedveli
Vulkán - kuglóf - szülinapra.
0 komment 3 ember kedveli
Gyors és egyszerű Tiramisu
0 komment 7 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Lajosi mézes
0 komment 4 ember kedveli
Töltött lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Mézes mákos süti
0 komment 2 ember kedveli
Hamburger
0 komment 3 ember kedveli
Savanyú tojás leves
1 komment 4 ember kedveli
Csokoládészelet liszt nélkül
1 komment 10 ember kedveli
Sült hekk
0 komment 7 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Olcsó bögrés-mákos
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.