Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Meggyes clafoutis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 125 g porcukor
» 60 g liszt
» 2 dl zsíros tej
» 0,8 dl habtejszín
» 3 tojás
» 1 tk vaníliaaroma (vagy fél vaníliarúd)
» 1 üveg magozott meggybefőtt
» vaj és liszt az edénybe
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet.
A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe megszilárdul (ez utóbbit villával ellenőrizhetjük). Mivel elég hamar megbarnult a teteje sütés közben, így 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.
Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk. Ha a meggybefőttből még maradt, mellé kínálhatjuk.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edénybe Szétválasztjuk, tojások sárgáját, tálba tesszük, vaníliarúd belsejét, tojásfehérjéket felverjük, tésztához keverjük, keveréket ráöntjük, széle kissé, edény falától, közepe megszilárdul, teteje sütés, tojásfehérjéket, ellenőrizhetjük, meggybefőttből, légkeverésesen, Szétválasztjuk, tojássárgákat, mozdulatokkal, Előmelegített, vaníliaaromát, meggybefőttet, Szétterítjük, megszilárdul, kinyomkodott, belekaparjuk, Félretesszük, kilisztezzük, vaníliaaroma, meggybefőtt, kínálhatjuk, habtejszín, vaníliarúd, vaníliarúd, Hozzáadjuk, megbarnult, tésztához, keveréket, porcukor, liszt, zsíros, habtejszín, tojás, vaníliaaroma vagy vaníliarúd, üveg magozott meggybefőtt, liszt edénybe,
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Csuka-tormamártással-
0 komment 1 ember kedveli
Málnahab
0 komment 3 ember kedveli
Majonézes körtesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas almafánk
0 komment 20 ember kedveli
Vaníliás csokikocka
1 komment 34 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Hétlapu
0 komment 2 ember kedveli
Mojito kotél
0 komment 2 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.