Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Meggyes clafoutis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 125 g porcukor
» 60 g liszt
» 2 dl zsíros tej
» 0,8 dl habtejszín
» 3 tojás
» 1 tk vaníliaaroma (vagy fél vaníliarúd)
» 1 üveg magozott meggybefőtt
» vaj és liszt az edénybe
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet.
A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe megszilárdul (ez utóbbit villával ellenőrizhetjük). Mivel elég hamar megbarnult a teteje sütés közben, így 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.
Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk. Ha a meggybefőttből még maradt, mellé kínálhatjuk.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edénybe Szétválasztjuk, tojások sárgáját, tálba tesszük, vaníliarúd belsejét, tojásfehérjéket felverjük, tésztához keverjük, keveréket ráöntjük, széle kissé, edény falától, közepe megszilárdul, teteje sütés, tojásfehérjéket, ellenőrizhetjük, meggybefőttből, légkeverésesen, Szétválasztjuk, tojássárgákat, mozdulatokkal, Előmelegített, vaníliaaromát, meggybefőttet, Szétterítjük, megszilárdul, kinyomkodott, belekaparjuk, Félretesszük, kilisztezzük, vaníliaaroma, meggybefőtt, kínálhatjuk, habtejszín, vaníliarúd, vaníliarúd, Hozzáadjuk, megbarnult, tésztához, keveréket, porcukor, liszt, zsíros, habtejszín, tojás, vaníliaaroma vagy vaníliarúd, üveg magozott meggybefőtt, liszt edénybe,
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
0 komment 3 ember kedveli
Méteres torta
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Fácán leves-egyszerűen-
1 komment 8 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt.
2 komment 3 ember kedveli
Dinnyés süti
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Csokidominó
0 komment 2 ember kedveli
Almás-banános, fahéjas palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.