Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Pingui szelet - otthon recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
33 komment 635 ember kedveli margitanya
2011.12.12 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
margitanya 2011.12.29. 18:28 (#13)
Sutimami! Pedig ilyen lesz, majd meglátod!
sutimami 2011.12.29. 16:05 (#12)
Hogyan lett ilyen gyönyörű ez a süti? Én biztosan nem tudom ilyen szépre elkészíteni, de ki fogom próbálni...Nagyon finom lehet....és nagyon szép...
eva6 2011.12.28. 15:09 (#11)
Szia Margitka!
Elvittem a receptet.
sepanni 2011.12.25. 16:25 (#10)
Megcsináltam,nagyon finom.Az unokáim kedvence lett.
vizivirag 2011.12.20. 22:30 (#9)
Ezt megsütöm
jagisa 2011.12.19. 01:13 (#8)
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ,DE FINOM, EZT MEG FOGOM CSINÁLNI, KIPRÓBÁLOM, EDDIG MÉG NEM ISMEREM.KÜLÖNLEGES SÜTI.
ibolyababa 2011.12.17. 14:42 (#7)
Nagyon mutatós szép sütemény és biztosan nagyon finom is. Ki is fogom próbálni. Köszönöm a receptet ezt még nem ismertem
margitanya 2011.12.16. 21:25 (#6)
Figyelem!
Bocsánat csajok!!!
Újraolvastam! A megjegyzés/tipp-nél NEM zseléfixet keverek a Hulalába, hanem ZSELATINFIX-et!, mert azt nem kell felfőzni, mint a zselatinport... Bocsi, nem mindegy!
zsokazsoka 2011.12.15. 20:07 (#5)
Köszönöm ,ezt a sütit még nem ismertem ,de elvittem kipróbálom ,!!!!!!!!!
samesz38 2011.12.14. 21:41 (#4)
Szóljatok,ha kész lesz lányok! 06-20....
1 2 3 4 
Címkék
tészta hozzávalóiból, hozzávalókat elfelezve, tojások sárgáit, kakaóport szitáljuk, tojások keményre, tepsi alját, kisült tésztáról, krém hozzávalóit, zselatin felét, tejszínt kemény, teljes mennyiségű, alsó lapot, krémet egyenletesen, tejszínes rétegre, csokis réteg, tejszín másik, süteményt tegyük, zselatinport használom, étcsokoládét olvasztom, evőkanál olajat, tejszínkrémhez, Előmelegített, hozzávalóiból, egyenletesen, csokikrémhez, ellenőrizzük, hozzávalókat, étcsokoládét, sütőpapírral, zselatinport, egyenletesen, csokoládéval, étcsokoládé, fehéredésig, Tökéletesen, hozzávalóit, csomósodik, csokoládét, bevonathoz, zseléfixet, zseléfixet, mennyiségű, elegyítsük, tűpróbával, kevergetve, választani, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, evőkanál langyos, evőkanál keserű kakaópor, csomag sütőpor, csokikrémhez csokoládé, Rama, bevonathoz étcsokoládé, Rama,
Belga töltött paradicsom
0 komment 7 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos leves
0 komment 2 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarackos szelet !
0 komment 3 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Hófehérke szelet
0 komment 6 ember kedveli
Kávés keksztekercs
0 komment 3 ember kedveli
Rántott sonkás-sajtos gombóc
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Ananász torta fejjel lefelé
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.