Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Pingui szelet - otthon recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
33 komment 636 ember kedveli margitanya
2011.12.12 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
oliva60 2011.12.13. 11:44 (#3)
MMM.....ezt megfogom csinálni!!!
margitanya 2011.12.13. 10:57 (#2)
Igen, Ilonka, nagyon finom. Nekem elég sokszor kell sütnöm, mert szereti a család.
mailona 2011.12.12. 19:04 (#1)
Szia Margitkám
Ez a süti finom lehet,elvittem a receptet és ki fogom próbálni..
Puszi..Ilonka.
1 2 3 4 
Címkék
tészta hozzávalóiból, hozzávalókat elfelezve, tojások sárgáit, kakaóport szitáljuk, tojások keményre, tepsi alját, kisült tésztáról, krém hozzávalóit, zselatin felét, tejszínt kemény, teljes mennyiségű, alsó lapot, krémet egyenletesen, tejszínes rétegre, csokis réteg, tejszín másik, süteményt tegyük, zselatinport használom, étcsokoládét olvasztom, evőkanál olajat, tejszínkrémhez, Előmelegített, hozzávalóiból, egyenletesen, csokikrémhez, ellenőrizzük, hozzávalókat, étcsokoládét, sütőpapírral, zselatinport, egyenletesen, csokoládéval, étcsokoládé, fehéredésig, Tökéletesen, hozzávalóit, csomósodik, csokoládét, bevonathoz, zseléfixet, zseléfixet, mennyiségű, elegyítsük, tűpróbával, kevergetve, választani, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, evőkanál langyos, evőkanál keserű kakaópor, csomag sütőpor, csokikrémhez csokoládé, Rama, bevonathoz étcsokoládé, Rama,
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Vendégváró falatkák
0 komment 8 ember kedveli
Almás pite zöld habbal
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Lábtörlő
1 komment 17 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Szendvicskrém
0 komment 2 ember kedveli
Csirke brassói
0 komment 1 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri korhelyleves
0 komment 12 ember kedveli
Prézlis túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Méteres torta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.