Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Vízbe sót és cukrot teszünk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és újra felforraljuk. A meggy 2/3 részét áttörjük és vissza öntjük a levesbe. Tejszínes, tejes habarással sűrítjük. Hozzáadjuk az előzőleg külön megfőzött fűszerek (citrom héjával együtt) kivonatát. Gyorsan felforraljuk. Végül hozzáadjuk a vörösbort is. Citromlével és ha szükséges még cukorral ízesítjük. A levest lehűtjük és tálalásnál jól felkeverjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Javasolt folyadék-mennyiség kb 3 liter.
Különösen forró nyári melegben igen felüdítő!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.05 15:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kimagozott meggyet, előzőleg külön, levest lehűtjük, felforraljuk, felforraljuk, felforraljuk, felkeverjük, Citromlével, kimagozott, hozzáadjuk, habarással, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, Szegfűszeg, tálalásnál, meggyleves, mennyiség, megfőzött, Különösen, Tejszínes, vörösbort, kivonatát, szükséges, ízesítjük, áttörjük, melegben, magozott, felüdítő, sűrítjük, Meggy magozott, Cukor, liter, Tejszín, Vörösbor, Liszt, Szegfűszeg, Fahéj, Citrom,
|
|
|
|
|