Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epertorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Díszitéshez:
» 3 dl tejszín
» Töltelékhez:
» 10 dkg mandula szeletelt
» 15 dkg sárgabarack lekvár
» 40 dkg eper
» 5 dl tejszín
» 15 dkg tehénturó áttört
» Piskótához:
» 50 dkg mandula apróra vágva
» 10 dkg kristálycukor
» 1/2 sütőpor
» 5 db tojás
» 12 dkg liszt
» Omlós tésztához:
» 1 csipet
» 1 db tojás, 12 dkg margarin
» 1 dl fehérbor, 1 evőkanál tejföl
» 5 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor sütés közben a tészta elveszti omlósságát.
1 órára hűvös helyre tesszük, majd 3 cm vastagra nyújtjuk, a tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk.
Az omlós tésztát bekenjük sárgabaracklekvárral, rátesszük az alsó piskótalapot, azt is megkenjük sárgabaracklekvárral valamint az előzőleg összekevert túróból és tejszínből készített töltelékkel, majd a töltelékbe belerakosgatjuk az eperdarabokat, s végül az egészet befedjük a másik piskótalappal.
Felvert tejszínhabbal díszítjük és az oldalát beborítjuk a mandulaszeletekkel. A kész tortát lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Lehűtjük és utána fogyasztható!
0 komment 5 ember kedveli jolika66
2015.05.22 18:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet átszitáljuk, feldarabolt Ramát, hozzávalókat kemény, tészta elveszti, tortaformába tesszük, piskótához habosra, cukor felével, sütőporral elkevert, maradék cukorral, omlós tésztát, alsó piskótalapot, előzőleg összekevert, töltelékbe belerakosgatjuk, egészet befedjük, másik piskótalappal, oldalát beborítjuk, kész tortát, tojásfehérjéket, tojássárgájákat, belerakosgatjuk, kristálycukor, összekeverjük, tejszínhabbal, eperdarabokat, kristálycukor, piskótalappal, előmelegített, előmelegített, piskótalapot, hozzávalókat, tortaformába, fogyasztható, kettévágjuk, Töltelékhez, töltelékkel, feldarabolt, sárgabarack, Díszitéshez, átszitáljuk, összekevert, Hozzáadjuk, piskótához, hozzáadjuk, Díszitéshez, tejszín, Töltelékhez, mandula szeletelt, sárgabarack lekvár, eper, tejszín, tehénturó áttört, Piskótához, mandula apróra vágva, kristálycukor, sütőpor, tojás, liszt, Omlós tésztához, csipet, tojás margarin, fehérbor evőkanál tejföl, kristálycukor, liszt,
Gofri (édes)
0 komment 4 ember kedveli
Banánkrémes gyümölcszselés pohárkrém
3 komment 1 ember kedveli
Dulce de leche bonbon
0 komment 1 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Paradicsomos babsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Kaszinótojás...
0 komment 9 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Holland almatorta
0 komment 4 ember kedveli
Bolognai metélt !
0 komment 5 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 9 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.