Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kókusztejet és a kókuszkrémet egy fazékba tettem melegíteni a vaníliarudat kettévágtam, belekapartam a magokat, a rudat is beletettem, egy pici darab fahéjat is meg az édesítőt.
A lapzselatinokat vízbe áztattam Amikor a tej forró volt, levettem a tűzről és belekevertem a zselatint.
Hagytam hűlni, mert üvegpoharakba töltöttem és forrón nem lehet.
Addig elkészítettem az almakompótot, az almákat meghámoztam, apróra vágtam. Meglocsoltam citromlével, a citromhéjjal, fűszerekkel és a mézzel egy edényben a tűzhelyre tettem, addig pároltam, amíg kicsit megpuhult. Nem kell hozzá sok idő, az alma gyorsan megpuhul, pár perc az egész, majd félretettem hűlni.
A megdermedt panna cottára kanalaztam a fűszeres hideg kompótot és már kanalaztuk is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Arra figyelni kell, hogy a nagyobb fűszerdarabokat vegyük ki a kompótból vagy teatojásba téve főzzük a kompótba.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
noble
2015.10.03 07:59
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fazékba tettem, vaníliarudat kettévágtam, pici darab, lapzselatinokat vízbe, almákat meghámoztam, tűzhelyre tettem, alma gyorsan, megdermedt panna, fűszeres hideg, nagyobb fűszerdarabokat, kompótból vagy, lapzselatinokat, fűszerdarabokat, üvegpoharakba, almakompóthoz, elkészítettem, vaníliarudat, kókuszkrémet, belekapartam, citromhéjjal, Meglocsoltam, almakompótot, belekevertem, meghámoztam, kettévágtam, citromlével, fűszerekkel, félretettem, kókusztejet, beletettem, szegfűszeg, erythritol, melegíteni, kanalaztuk, kókuszkrém, megdermedt, teatojásba, kókuszkrém, kókusztej, erythritol, vanília, zselatin, darabka fahéj, almakompóthoz, citrom reszelt héja, citrom leve, méz, őrölt fahéj, kardamom, csipet őrölt szegfűszeg, csipet őrölt bors,
|
|
|
|
|
Kalács
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|