Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hortobágyi slambuc bográcsban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 fej vöröshagyma
» pirospaprika és 1 csípős piros paprika egészben
» 20 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg zsír
» 3 kg kockára vágott krumpli
» 8 dkg pirospaprika
» 3 kg lebbencstészta
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük.
A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot.
Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát,
És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan.
Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon.
Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet lehet adni hozzá.
Hagyni kell pirosra sülni az alját a slambucnak, és úgy kell forgatni, hogy az kerüljön felülre.
Fakanállal ne nyúljunk bele!
Úgy tartják, harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz tökéletes a slambuc, persze sokszor ennyi nem elég.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű elkészítési módhoz sorolják, pedig igazi férfimunka a forgatása a tűz felett!
0 komment 17 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.15 15:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hortobágyi slambuc, kockára vágott, apróra vágott, krumpli félig, összetört lebbencstésztát, bográcsot konyharuhával, nagy egész, kevés vizet, kerüljön felülre, lebbencstésztát, lebbencstészta, harminckétszer, konyharuhával, összekeverjük, hozzátesszük, pirospaprika, vöröshagymát, pirospaprika, kiszedhetjük, megforgatni, formálódjon, Beletesszük, elkészítési, beletesszük, vöröshagyma, összesütjük, hortobágyi, szeretnénk, lepirítjuk, szeretnénk, bográcsban, hagyhatjuk, Hortobágyi, bográcsban, hozzáadjuk, vöröshagyma, füstölt szalonna, zsír, kockára vágott krumpli, pirospaprika, lebbencstészta, bors,
Házi vanília fagyalt
0 komment 3 ember kedveli
Uborkás mártogatós
0 komment 1 ember kedveli
Diós almás szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Mákos puliszka meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Long Island Iced Tea koktél
0 komment 2 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
1 komment 16 ember kedveli
Rakott hagyma sajttal .
0 komment 11 ember kedveli
Bögrés diós süti
0 komment 5 ember kedveli
Máktorta
0 komment 2 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Császármorzsa...
0 komment 17 ember kedveli
Farizeus-kávékülönlegesség
0 komment 1 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.