Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés-áfonyás torrone recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 130 gétcsokoládé
» 130 g cukor
» 130 g mandula , darálva
» 130 g mandula, durvára vágva
» kb 5 ek aszalt vörösáfonya
» 1,5-2 dl tejszín
» Bevonás:
» 200 g fehér csokoládé
» 2-3 ek vaj/margarin
» 100 g szeletelt mandula
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az étcsokit vajjal megolvasztjuk gőz felett, majd levesszük a gőzről.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit , ami még folyós, de nem túl meleg.
Az áfonyát és a mandulát is hozzákeverjük óvatosan.
Ezt a masszát lazán egyengessük egy szilikonpapírral bélelt formába (pl. kalácsforma - egyenes oldalú), majd fél órára tegyük hűtőbe.
Ezután kenőkéssel/krémlapáttal formázzunk hosszú háromszög hasábot a masszából.
Visszatesszük a hűtőbe ezt a masszát még fél órára.
A szeletelt mandulát picit pirítsuk meg, majd a fehércsokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjük el benne a vajat.
Kicsit hűtsük a fehér csokit, hogy ne legyen annyira folyós, és vonjuk be vele a háromszög hasábunkat, és mielőtt még megszilárdulna a fehér csoki, a mandulaszeleteket az oldalára nyomkodjuk. (Célszerű a bevonást oldalanként elvégezni.)
Az elkészült desszertünket fogyasztásig hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. (A szeletek közepét is díszíthetjük mandula szeletekkel.)
Megjegyzés / tipp:


költség:
1750 Ft
költség egy főre:
146 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal
0 komment 0 ember kedveli tigerx27
2012.03.31 20:07
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
étcsokit vajjal, cukorral kemény, megolvasztott csokit, masszát lazán, szilikonpapírral bélelt, szeletelt mandulát, fehércsokit olvasszuk, fehér csokit, háromszög hasábunkat, fehér csoki, oldalára nyomkodjuk, bevonást oldalanként, elkészült desszertünket, szeletek közepét, szilikonpapírral, szeletelhetjük, megszilárdulna, Visszatesszük, megolvasztjuk, hozzákeverjük, desszertünket, megolvasztott, elkészítettem, gétcsokoládé, fogyasztásig, krémlapáttal, díszíthetjük, szeletekkel, oldalanként, egyengessük, kalácsforma, vörösáfonya, fehércsokit, hasábunkat, kenőkéssel, nyomkodjuk, Csokoládés, formázzunk, hozzáadjuk, alkalommal, gétcsokoládé, cukor, mandula darálva, mandula durvára vágva, aszalt vörösáfonya, tejszín, Bevonás, fehér csokoládé, margarin, szeletelt mandula,
Házi csokoládélikőr
0 komment 2 ember kedveli
Farsangi túrófánk, rumos baracköntettel
0 komment 8 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Hinnye! Dinnye!
0 komment 4 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Sváb tekercs
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
0 komment 4 ember kedveli
Briós
0 komment 11 ember kedveli
Csirke brassói
0 komment 1 ember kedveli
Túrós-meggyes batyu
0 komment 3 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Omlós csirke brokkolival és sajttal sütve
0 komment 12 ember kedveli
Dani szelet
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda Székely módra
0 komment 5 ember kedveli
Cappuccino szelet
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.