Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőporos lisztből,cukorból,margarin ból,tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk.Négy egyforma cipóra osztjuk,és 30 percig pihentetjük hideg helyen.A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra és megsűtjük15-15 perc alatt 180 C fokon.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot.Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet,majd a 3 evőkanál lisztet.A masszát simára keverjük.Amikor kihűlt,hozzáadjuk a habosra kevert margarint.A krémmel egyenként megkenjük a lapokat és egymásra rétegezve őket,visszatesszük a sütőlapra,vagy egy dekoratív tálra.A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük..
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A krémbe apróra vágott pirított mogyorót,vagy mandulát is keverhetünk
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.03 00:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőporos lisztből, cipókat egyenként, előre megmelegített, masszát simára, habosra kevert, krémmel egyenként, dekoratív tálra, kész pitét, krémbe apróra, karamellizáljuk, visszatesszük, kristálycukor, megmelegített, kristálycukor, sütőmargarin, sütőmargarin, margarinból, szeleteljük, lenyomatjuk, pihentetjük, keverhetünk, hozzáadjuk, kinyújtjuk, finomliszt, hozzáadjuk, Karamellás, nagyságúra, rétegezve, margarint, egyenként, megkenjük, sütőporos, deszkával, tésztához, egyenként, tésztához, Rama sütőmargarin, evőkanál, csomag sütőpor, kristálycukor, tojás, finomliszt, krémhez, Rama sütőmargarin, liter, evőkanál liszt, kristálycukor, Tetejére mogyoró,
|
|
|
|
|