Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Nektarinos rizshasáb recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 vaníliarúd
» 10 dkg kristálycukor
» 2 kisujjnyi citromhéj
» 8 dl tej
» só
» 20 dkg rizs
» másfél tasak, azaz 7,5 dl tömeghez való instant zselatin
» 4 nektarin
» 2+1 evőkanál citromlé
» 4 dl tejszín
» 8 dkg málna, vagy ribizlilekvár
» díszítéshez citromfűlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, késheggyel kikaparjuk belőle a pépet, melyet a rúddal, valamint a cukorral és a megsikált citrom 2 ujjnyi héjával a tejhez adjuk,felforraljuk.
1 liter vizet 1 csipet sóval felforralunk, beleszórjuk a rizst, 3 percig főzzük, majd szűrőkanálban hideg vízzel leöblítjük és a lassú forrásban lévő tejhez adjuk.
Folyamatosan kevergetve, puhára, sűrű péppé főzzük.
A zselatint a csomagoláson olvasható módon felpuhítjuk, majd a forró rizshez adjuk, olvadásig kevergetjük benne, és hagyjuk kihűlni.
Kibélelünk folpackkal egy 1,2-1,4 űrtartalmú őzgerinc formát.
1 nektarint félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, azonnal 2 evőkanál citromlébe forgatjuk ( hogy ne barnuljon meg ), és lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a kihűlt rizsbe keverjük, hozzáadjuk a kockára vágott nektarint és az őzgerincformába simítjuk.
Legalább 6 órára behűtjük. 1 óra elteltével megdermed annyira, hogy visszahajthatjuk a tetejére a fólia széleket és az egészet becsomagoljuk.
Tálaláskor a rizshasábot hosszúkás tálra borítjuk.
Leemeljük róla a formát és a fóliát.
A félretett nektarint megmossuk, vékony gerezdekre vágjuk, beleforgatjuk a maradék 1 evőkanál citromlébe, lecsepegtetjük.
A piros gyümölcslekvárt felforrósítjuk, fém szitakanálon áttörjük, kissé hűlni hagyjuk és díszítjük vele a rizshasáb tetejét, amit még a nektarin szeletekkel és citromfű levéllel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

A rizst azért tanácsos vízben előfőzni, hogy a benne lévő keményítő egy része "kioldódjon", így a főzés során jobban magába szívhatja majd a tejet és a cukrot, sokkal ízletesebb lesz!
Finom és gyors édesség !!!
0 komment 12 ember kedveli cila1
2012.02.10 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliarudat hosszában, megsikált citrom, tejhez adjuk, lassú forrásban, csomagoláson olvasható, forró rizshez, többit meghámozzuk, tejszínt kemény, kihűlt rizsbe, kockára vágott, őzgerincformába simítjuk, fólia széleket, egészet becsomagoljuk, rizshasábot hosszúkás, félretett nektarint, piros gyümölcslekvárt, rizshasáb tetejét, nektarin szeletekkel, rizst azért, benne lévő, főzés során, visszahajthatjuk, őzgerincformába, gyümölcslekvárt, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, beleforgatjuk, ribizlilekvár, szűrőkanálban, becsomagoljuk, citromfűlevél, kristálycukor, felforraljuk, csomagoláson, félreteszünk, szitakanálon, Folyamatosan, vaníliarudat, felforralunk, meghámozzuk, díszítéshez, díszítéshez, rizshasábot, beleszórjuk, szeletekkel, felpuhítjuk, vaníliarúd, kristálycukor, kisujjnyi citromhéj, rizs, nektarin, evőkanál citromlé, tejszín, málna vagy ribizlilekvár, díszítéshez citromfűlevél,
Sárgabarackos sütemény.
0 komment 11 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Szűzpecsenye-cseréptálban sütve-
0 komment 10 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Sütőtökös muffin
0 komment 4 ember kedveli
Gombák
0 komment 3 ember kedveli
Emeletes mákos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Matyóföldi gulyásleves
0 komment 5 ember kedveli
Isler dióval
0 komment 6 ember kedveli
Húsgombócok sajtmártással
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcstorta dinnyegolyókkal
0 komment 4 ember kedveli
Rakott hús...
0 komment 50 ember kedveli
Áfonyás koszorú...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.