Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Nektarinos rizshasáb recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 vaníliarúd
» 10 dkg kristálycukor
» 2 kisujjnyi citromhéj
» 8 dl tej
» só
» 20 dkg rizs
» másfél tasak, azaz 7,5 dl tömeghez való instant zselatin
» 4 nektarin
» 2+1 evőkanál citromlé
» 4 dl tejszín
» 8 dkg málna, vagy ribizlilekvár
» díszítéshez citromfűlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, késheggyel kikaparjuk belőle a pépet, melyet a rúddal, valamint a cukorral és a megsikált citrom 2 ujjnyi héjával a tejhez adjuk,felforraljuk.
1 liter vizet 1 csipet sóval felforralunk, beleszórjuk a rizst, 3 percig főzzük, majd szűrőkanálban hideg vízzel leöblítjük és a lassú forrásban lévő tejhez adjuk.
Folyamatosan kevergetve, puhára, sűrű péppé főzzük.
A zselatint a csomagoláson olvasható módon felpuhítjuk, majd a forró rizshez adjuk, olvadásig kevergetjük benne, és hagyjuk kihűlni.
Kibélelünk folpackkal egy 1,2-1,4 űrtartalmú őzgerinc formát.
1 nektarint félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, azonnal 2 evőkanál citromlébe forgatjuk ( hogy ne barnuljon meg ), és lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a kihűlt rizsbe keverjük, hozzáadjuk a kockára vágott nektarint és az őzgerincformába simítjuk.
Legalább 6 órára behűtjük. 1 óra elteltével megdermed annyira, hogy visszahajthatjuk a tetejére a fólia széleket és az egészet becsomagoljuk.
Tálaláskor a rizshasábot hosszúkás tálra borítjuk.
Leemeljük róla a formát és a fóliát.
A félretett nektarint megmossuk, vékony gerezdekre vágjuk, beleforgatjuk a maradék 1 evőkanál citromlébe, lecsepegtetjük.
A piros gyümölcslekvárt felforrósítjuk, fém szitakanálon áttörjük, kissé hűlni hagyjuk és díszítjük vele a rizshasáb tetejét, amit még a nektarin szeletekkel és citromfű levéllel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

A rizst azért tanácsos vízben előfőzni, hogy a benne lévő keményítő egy része "kioldódjon", így a főzés során jobban magába szívhatja majd a tejet és a cukrot, sokkal ízletesebb lesz!
Finom és gyors édesség !!!
0 komment 12 ember kedveli cila1
2012.02.10 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliarudat hosszában, megsikált citrom, tejhez adjuk, lassú forrásban, csomagoláson olvasható, forró rizshez, többit meghámozzuk, tejszínt kemény, kihűlt rizsbe, kockára vágott, őzgerincformába simítjuk, fólia széleket, egészet becsomagoljuk, rizshasábot hosszúkás, félretett nektarint, piros gyümölcslekvárt, rizshasáb tetejét, nektarin szeletekkel, rizst azért, benne lévő, főzés során, visszahajthatjuk, őzgerincformába, gyümölcslekvárt, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, beleforgatjuk, ribizlilekvár, szűrőkanálban, becsomagoljuk, citromfűlevél, kristálycukor, felforraljuk, csomagoláson, félreteszünk, szitakanálon, Folyamatosan, vaníliarudat, felforralunk, meghámozzuk, díszítéshez, díszítéshez, rizshasábot, beleszórjuk, szeletekkel, felpuhítjuk, vaníliarúd, kristálycukor, kisujjnyi citromhéj, rizs, nektarin, evőkanál citromlé, tejszín, málna vagy ribizlilekvár, díszítéshez citromfűlevél,
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Tejespite
0 komment 2 ember kedveli
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Narancsos kacsasült
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Palacsinta
2 komment 4 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
0 komment 18 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres sajtos spagetti !
0 komment 8 ember kedveli
Diós kifli (tojás nélkül)
0 komment 10 ember kedveli
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
6 komment 12 ember kedveli
Madártej csokireszelékkel
0 komment 3 ember kedveli
Frankfurti leves krumplival
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.