Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pástétomos kosárkák recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A kosárkákhoz:
» 25 dkg főtt ,áttört burgonya
» 25 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 teáskanál
» reszelt sajt
» A tojás pástétomhoz:
» 2-3 keményre főtt tojás
» csemege uborka
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük.A lisztel a sóval és a margarinnal összegyúrjuk.Félujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a három karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük.8 darab kosárka lesz belőle.A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki,reszelt sajttal megszórjuk.Ez lesz a kosárkák fedele.Ebből is 8 db lett.Száraz hűvös helyen hetekig eltartható.Tölthetjük bármilyen pástétommal.A tojás pástétomhoz a 2-3 keményre főzött tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk,elkeverjük a majonézmártással,a kosárkákba töltjük.A kis fedeleket rátesszük.Aki szereti tehet a tetejére egy darabka olajbogyót ,vagy egy karika uborkát.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű vacsora,vendégváró.
0 komment 6 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.24 21:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarinnal összegyúrjuk, három karikát, alsó egészben, kisebb formával, leeső részekből, kosárkák fedele, tojás pástétomhoz, kisebb csemege, kosárkákba töltjük, darabka olajbogyót, karika uborkát, majonézmártással, fánkszaggatóval, megtisztítjuk, összegyúrjuk, szaggatóval, pástétomhoz, pástétomhoz, pástétommal, margarinnal, kosárkákhoz, megszórjuk, vendégváró, kosárkákba, elkeverjük, Tölthetjük, eltartható, olajbogyót, korongokat, Pástétomos, megszórjuk, kivajazott, Félujjnyi, burgonyát, fedeleket, bármilyen, helyezzük, kosárkákhoz, főtt áttört burgonya, liszt, margarin, teáskanál, reszelt sajt, tojás pástétomhoz, keményre főtt tojás, csemege uborka, majonéz,
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Szanyi legényfogóleves
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás diós kifli
0 komment 2 ember kedveli
Hajdinaleves-hússal--
0 komment 6 ember kedveli
Gombás csirkeragu-spagettivel-
0 komment 20 ember kedveli
Görögsaláta
1 komment 7 ember kedveli
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 9 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Csíkos sütemény
1 komment 6 ember kedveli
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.