Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pástétomos kosárkák recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A kosárkákhoz:
» 25 dkg főtt ,áttört burgonya
» 25 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 teáskanál
» reszelt sajt
» A tojás pástétomhoz:
» 2-3 keményre főtt tojás
» csemege uborka
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük.A lisztel a sóval és a margarinnal összegyúrjuk.Félujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a három karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük.8 darab kosárka lesz belőle.A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki,reszelt sajttal megszórjuk.Ez lesz a kosárkák fedele.Ebből is 8 db lett.Száraz hűvös helyen hetekig eltartható.Tölthetjük bármilyen pástétommal.A tojás pástétomhoz a 2-3 keményre főzött tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk,elkeverjük a majonézmártással,a kosárkákba töltjük.A kis fedeleket rátesszük.Aki szereti tehet a tetejére egy darabka olajbogyót ,vagy egy karika uborkát.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű vacsora,vendégváró.
0 komment 6 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.24 21:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarinnal összegyúrjuk, három karikát, alsó egészben, kisebb formával, leeső részekből, kosárkák fedele, tojás pástétomhoz, kisebb csemege, kosárkákba töltjük, darabka olajbogyót, karika uborkát, majonézmártással, fánkszaggatóval, megtisztítjuk, összegyúrjuk, szaggatóval, pástétomhoz, pástétomhoz, pástétommal, margarinnal, kosárkákhoz, megszórjuk, vendégváró, kosárkákba, elkeverjük, Tölthetjük, eltartható, olajbogyót, korongokat, Pástétomos, megszórjuk, kivajazott, Félujjnyi, burgonyát, fedeleket, bármilyen, helyezzük, kosárkákhoz, főtt áttört burgonya, liszt, margarin, teáskanál, reszelt sajt, tojás pástétomhoz, keményre főtt tojás, csemege uborka, majonéz,
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Sós stangli
0 komment 6 ember kedveli
Joghurtos kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Babos káposztaleves
0 komment 5 ember kedveli
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Hideg, zelleres almaleves
0 komment 3 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Húsos -tojásos lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Töltött krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Túró Rudi torta
0 komment 22 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Hajtovány
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.