Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Lábasba öntjük (ha van, vaslábasba) az egyik zacskó epret és a szedret, addig főzzük, míg lekvár állaga nem lesz (25-30 perc), ízesítjük 2 ek mézzel.
Miközben ez rotyog egy serpenyőbe öntünk 1 ek olívaolajat és megpirítjuk rajta a rizst, majd nyakon öntjük egy merőkanálnyi meleg vízzel. A következő kanál vizet csak akkor adjuk hozzá, amikor már az előzőt felszívta a rizs . Addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg félig megpuhul, onnantól kezdve tejjel folytatjuk, míg teljesen meg nem fő a rizs. Ízesítjük fahéjjal és mézzel.
A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a rizzsel összeforgatjuk. Időközben elkészül a lekvár is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy helyes üvegtál aljába merünk a lekvárból, majd ráöntjük a rizs felét, ismét egy vékony réteg lekvár, erre ráültetjük az eprek felét, majd ismét rizs, vékony lekvár és feldíszítjük a maradék eperrel.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egyik zacskó, serpenyőbe öntünk, merőkanálnyi meleg, következő kanál, előzőt felszívta, tejszínből kemény, rizzsel összeforgatjuk, helyes üvegtál, rizs felét, vékony réteg, eprek felét, maradék eperrel, összeforgatjuk, feldíszítjük, merőkanálnyi, fagyasztott, fagyasztott, olívaolajat, megpirítjuk, ráültetjük, folytatjuk, serpenyőbe, tejszínből, vaslábasba, vaníliarúd, Ízesítjük, tejberizs, olívaolaj, Időközben, adagoljuk, ízesítjük, felszívta, lekvárból, következő, ráöntjük, teljesen, megpuhul, Miközben, arborio rizs, vaníliarúd vagy aroma, fahéj, tejszín, zacsó fagyasztott szeder, zacskó fagyasztott eper, olívaolaj,
|
|
|
|
|