Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Muflonhúsos pásztorpite recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg muflon comb
» 3 ek mangalica-, vagy libazsír
» 5 szál répa
» 1 cs szárzeller
» 25 dkg mogyoróhagyma
» 1 kis doboz hámozott paradicsom
» 1 l húsleves
» 2 dl vörösbor
» 1 tk őrölt rozmaring
» 1 tk kakukkfű
» 1 tk szerecsendió
» 1 db babérlevél
» 1 ek worchester szósz
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» 10 dkg füstölt sajt
» só
» bors
» 1 kg burgonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk. Ekkor sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt, egy-másfél óra alatt közel puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, a vörösbort, mogyoróhagymát és a felaprított zöldségeket. Tovább fűszerezzük borssal, kakukfűvel, rozmaringgal és szerecsendióval, de ha van, bolondíthatjuk még 1-1 evőkanálnyi erdei gombákból készített gombaporral, vagy medvehagymával is. Fedő alatt további 10-15 percig pároljuk az összetevőket, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Amikor ezzel megvagyunk, a ragut öntsük át egy tűzálló tálba és simítsuk rá az áttört főttburgonyából, tojássárgából és reszelt füstöltsajtból készült püré állagú keveréket, amit sóval, borsal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítettünk. A pite tetejét villával megszúrkáljuk és kedvünk szerint díszíthetjük is. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre pirítjuk.

Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk.
Pinot Noir-ját ajánlom hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 08:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
felaprított zöldségeket, ragut öntsük, tűzálló tálba, áttört főttburgonyából, pite tetejét, főttburgonyából, szerecsendióval, szerecsendióval, bolondíthatjuk, füstöltsajtból, medvehagymával, mogyoróhagymát, mogyoróhagyma, Előmelegített, megszúrkáljuk, megtisztított, tojássárgából, szerecsendió, babérlevelet, rozmaringgal, ízesítettünk, fokhagymával, aranyszínűre, összetevőket, paradicsomot, díszíthetjük, felhevített, evőkanálnyi, pásztorpite, Muflonhúsos, gombaporral, muflon comb, mangalica- vagy libazsír, szál répa, szárzeller, mogyoróhagyma, doboz hámozott paradicsom, húsleves, vörösbor, őrölt rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, babérlevél, worchester szósz, gerezd fokhagyma, tojás, füstölt sajt, bors, burgonya,
Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Töltött kelkáposzta
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 11 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 16 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Töltött csiperkegomba
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Padlizsános zakuszka
1 komment 3 ember kedveli
Mozzarella saláta
0 komment 1 ember kedveli
Diótorta
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.