Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barackos túrós batyu recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához : 50 dkg finomliszt
» 3 dl tej
» 1 csipet
» 2 evőkanál kristálycukor
» 2 tojássárgája
» 1,5 dkg élesztő
» 10 dkg Rama margarin
» A töltelékhez:
» 2-3 evőkanál kristálycukor
» 25 dkg sovány túró
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 evőkanál tejföl
» 1 evőkanál búzadara
» 1 citrom reszelt héja
» 5 dkg mazsola
» 1 tojás
» 20 dkg felezett őszibarack
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a RAMA Margarint.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját (a fehérjéket tegyük félre a végső kenésnél hasznát vesszük), és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk, majd a végén beletesszük az apró kockára vágott barackbefőttet.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
A kelesztés alatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
0 komment 4 ember kedveli kis-vakond
2012.08.20 06:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
teáskanálnyi cukrot, közepébe mélyedést, maradék tejet, tojások sárgáját, fehérjéket tegyük, végső kenésnél, felfuttatott élesztőt, túrót áttörjük, hozzávalókkal alaposan, végén beletesszük, apró kockára, megkelt tésztát, kelesztés alatt, tojásfehérjével, túrótölteléket, barackbefőttet, kristálycukor, hozzávalókkal, előmelegítjük, kristálycukor, összecsípjük, elmorzsoljuk, teáskanálnyi, felfuttatjuk, tojássárgája, átdagasztjuk, felfuttatott, aranybarnára, töltelékhez, elkészítjük, porcukorral, kidolgozzuk, átszitáljuk, beletesszük, fehérjéket, lisztezett, finomliszt, tölteléket, őszibarack, tésztához finomliszt, csipet, evőkanál kristálycukor, tojássárgája, élesztő, Rama margarin, töltelékhez, evőkanál kristálycukor, sovány túró, csomag vaníliás cukor, evőkanál tejföl, evőkanál búzadara, citrom reszelt héja, mazsola, tojás, felezett őszibarack,
Hartyányi krémes
1 komment 35 ember kedveli
Tejbe sült csirke hús
0 komment 22 ember kedveli
Fahéjas kuglóf
0 komment 7 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Mézes puszedli
3 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés álom
0 komment 5 ember kedveli
Eperturmix
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkány pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettel
0 komment 19 ember kedveli
Részeges csirke
0 komment 6 ember kedveli
Dán csokis kocka
0 komment 7 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Csokis kocka !
0 komment 8 ember kedveli
Foltos mákos
2 komment 12 ember kedveli
Korhelyleves
0 komment 8 ember kedveli
Pudingos
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.