Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birkapörkölt -bogácsban- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 3 kg birkahús (vegyesen, csontos darabokkal)
» 30 dkg vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 2 db tv paprika
» 1 csípős paprika
» 2 paradicsom
» 1 kávéskanál egész fűszerkömény
» 1 kávéskanál frissen őrölt feketebors
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» só ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire a hús kész, addigra úgyis szétfő). Rétegezve a bográcsba tesszük a húst és a hagymát, rétegenként sózzuk, borsozzuk, és közé szórjuk a köményt (ha valakit zavar az egész kömény, nyugodtan pótolhatja őrölttel, vagy el is hagyhatja).

Feltesszük főni. (Én úgy tartom, hogy száraz akácfával a legjobb alátüzelni, mert akkor kapja az étel legjobb ízt.) A bográcsot óvatosan rázva, forgatva kavarjuk csak az egészet, hogy a hús ne törjön össze. Szép lassan, csak épp, hogy pezsegtetve főzzük legalább 3-4 órát. Vizet csak mindig annyit pótolunk hozzá, ami feltétlen szükséges.

Mikor már a hús majdnem egészen megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a kimagozott, karikákra vágott tv paprikát. Jól összekavarjuk, úgy fél órát főzzük még.

Megjegyzés / tipp:

Sós vízben főtt burgonyával és valamilyen idénysalátával tálaljuk.
0 komment 11 ember kedveli szelidszeder
2012.01.05 19:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csonttal együtt, hagymát felkockázzuk, bográcsba tesszük, egész kömény, legjobb alátüzelni, étel legjobb, bográcsot óvatosan, összezúzott fokhagymát, idénysalátával, feldaraboljuk, összekavarjuk, pirospaprikát, Birkapörkölt, felkockázzuk, pirospaprika, fűszerkömény, rétegenként, burgonyával, pezsegtetve, összezúzott, vöröshagyma, fokhagymát, kimagozott, valamilyen, alátüzelni, pótolhatja, hozzáadjuk, feketebors, Feltesszük, paradicsom, darabokkal, kávéskanál, kávéskanál, akácfával, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, csípős paprika, paradicsom, evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint,
Tepsis burgonya
1 komment 2 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-sós rúd
0 komment 14 ember kedveli
Citromhab
0 komment 2 ember kedveli
Póréhagymás halragu
1 komment 2 ember kedveli
Rántott cukkíni sajttal
0 komment 6 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Borjúbecsinált hercegnő módra
0 komment 1 ember kedveli
Pulykamell sörtésztában
0 komment 6 ember kedveli
Fügelekvár készítése
1 komment 1 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Krémes hájas tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Szőlős muffin.
0 komment 4 ember kedveli
Sárgarépa süti
4 komment 4 ember kedveli
Habcsóktorta
0 komment 2 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.