Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Linzer dióval megszórva recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 40 dkg liszt
» 1 sütőpor
» 20 dkg porcukor
» 1 citrom reszelt héja,1/2 citrom leve
» 2 cs.vaníliás cukor
» 2 db. egész tojás
» 24 dkg margarin+ egy pici a tepsik kikenéséhez
» a tetejére porcukor,dió igény szeint
» lekvár a darabok összeragasztásához
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 3 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsik kikenéséheza, tésztához valókat, nagy tálba, hideg margarint, hozzávalókat összemorzsoljuk, tészta jobb, gyúródeszkán nyújtófával, felső korongokat, levegő páratartalmánál, belehempergetjük, összemorzsoljuk, páratartalmánál, összeragasztunk, gyúródeszkára, dióreszelékbe, gyúródeszkán, kiszaggatjuk, hozzávalókat, szaggatóval, porcukorral, kikenéséhez, nyújtófával, tálalhatjuk, darabkákra, lisztezett, szeretnénk, korongokat, linzereket, megsütjük, tésztához, Általában, lekvárral, morzsolni, megszórva, megkenjük, liszt, sütőpor, porcukor, vaníliás cukor, egész tojás,
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Gluténmentes kapros-túrós.
0 komment 4 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Farizeus-kávékülönlegesség
0 komment 1 ember kedveli
Citromos meggyes krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Tejespite
0 komment 2 ember kedveli
Habos gesztenyés süti
1 komment 5 ember kedveli
Sütőtökös medve
0 komment 2 ember kedveli
Epres-fehércsokis szívtorta
0 komment 9 ember kedveli
Rántott párizsi
1 komment 2 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 13 ember kedveli
Mandulás kiflik
0 komment 2 ember kedveli
Sárgarépa-krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Töltött tojással-vegyes zöldséggel töltött tarja
0 komment 24 ember kedveli
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.