Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Paprikás csirke nokedlivel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db csirke
» 1 hagyma
» 1 paprika
» 2 paradicsom
» 5 dkg zsir
» egy kis kanál paprika
» só
» bors
» nokedlihez
» 1 tojás
» 2.5 dl.tej
» só
» 25dkg. liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföllel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsomszeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

A galuskát külön tálban kínáljuk mellé.
Nyáron .kovászos uborkát teszek mellé.
Télen ecetes paprikát vagy töltöttet ajánlok mellé.
0 komment 9 ember kedveli szimbus
2012.01.11 23:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, hagymához keverjük, saját levében, galuskához felforralunk, tojást elkeverjük, liszthez öntjük, forrdogáló vízbe, galuskák feljönnek, galuskára locsoljuk, húsdarabokat előmelegített, galuskát külön, petrezselyemmel, felforrósítjuk, beleszaggatjuk, felforrósítjuk, visszatesszük, pirospaprikát, szitakanállal, mozdulatokkal, összekeverjük, előmelegített, megtisztítjuk, összekeverjük, elnegyedeljük, Eltávolítjuk, paradicsomot, paradicsomot, paradicsomot, felforralunk, zöldpaprikát, zöldpaprikát, zöldpaprikát, zöldpaprikát, húsdarabokat, felkockázzuk, Beletesszük, kevergetjük, csirke, hagyma, paprika, paradicsom, zsir, kanál paprika, bors, nokedlihez, tojás, 25dkg liszt,
Hentes tokány pulykával
0 komment 3 ember kedveli
Sarkadi pecsenye!
0 komment 21 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
0 komment 12 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Hidegdara karamellöntettel
0 komment 5 ember kedveli
Kivis muffin, lime-os krémmel !
0 komment 4 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 14 ember kedveli
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós csirkeragu leves
0 komment 4 ember kedveli
Muffin almával,lekvárral !
0 komment 3 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Hamis túrós
0 komment 4 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.