Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Paprikás csirke nokedlivel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db csirke
» 1 hagyma
» 1 paprika
» 2 paradicsom
» 5 dkg zsir
» egy kis kanál paprika
» só
» bors
» nokedlihez
» 1 tojás
» 2.5 dl.tej
» só
» 25dkg. liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföllel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsomszeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

A galuskát külön tálban kínáljuk mellé.
Nyáron .kovászos uborkát teszek mellé.
Télen ecetes paprikát vagy töltöttet ajánlok mellé.
0 komment 9 ember kedveli szimbus
2012.01.11 23:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, hagymához keverjük, saját levében, galuskához felforralunk, tojást elkeverjük, liszthez öntjük, forrdogáló vízbe, galuskák feljönnek, galuskára locsoljuk, húsdarabokat előmelegített, galuskát külön, petrezselyemmel, felforrósítjuk, beleszaggatjuk, felforrósítjuk, visszatesszük, pirospaprikát, szitakanállal, mozdulatokkal, összekeverjük, előmelegített, megtisztítjuk, összekeverjük, elnegyedeljük, Eltávolítjuk, paradicsomot, paradicsomot, paradicsomot, felforralunk, zöldpaprikát, zöldpaprikát, zöldpaprikát, zöldpaprikát, húsdarabokat, felkockázzuk, Beletesszük, kevergetjük, csirke, hagyma, paprika, paradicsom, zsir, kanál paprika, bors, nokedlihez, tojás, 25dkg liszt,
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Brassói
0 komment 2 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Virsli tojással
0 komment 2 ember kedveli
Hamburger zsemle
0 komment 5 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Briós
0 komment 11 ember kedveli
Kozáksapka,hólabda
1 komment 11 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 11 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Ricottafánk
0 komment 2 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.