Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 db tojássárgája
» 15 dkg vaj
» 15 dkg kristálycukor
» 15 kg liszt
» 1 csapott evőkanál szódabikarbona
» 1 db citrom
» 2 dl tej
» 15 dkg darált mák
» a mákos piskótára 1 bögre meggylekvár
» A habhoz:
» 4 db tojásfehérje
» 10 dkg porcukor
» fél citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A puha vajat és a cukrot robotgéppel 2-3 percig kavarjuk .A tojásokat kettéválasztjuk ,a tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk és ezeket jól eldolgozzuk( a fehérjét tegyük félre a süti tetejére készítendőt habhoz)
Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a ,mákkal,
szódabikarbónával,majd belereszeljük a citrom héját.
A tejet és a vajas keveréket felváltva hozzáadjuk a liszthez.Kivajazunk egy tepsit (kb..20x30 cm) beleöntjük a masszát, miután jól kidolgoztuk Betesszük az előmelegített sütőbe.A tortát addig sütjük,amíg a teteje aranybarnára nem sül és ha beleszúrunk egy kést a tészta már nem ragad rá. 20 perc után többször ellenőrizzük mikor lesz kész.Ha kész vegyük ki a sütőből ,de még ne kapcsoljuk ki a sütőt.
A citromhabhoz először felverjük a fehérjét. Ehhez tesszük a félretett fehérjéket is amikor jó habos lesz hozzáadjuk a citrom levét és kanalanként a cukrot. Ne verjük túl a habot (döntsük oldalra , ha a hab kész nem csúszik ki a tálból )
Kenjük meg a tésztát lekvárral ,majd erre kenjük rá a citromos habot és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre. 5 perc után kapcsoljuk ki a sütőt és még kb 10 percig hagyjuk a habot száradni a sütőben.Kocára vágva kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom és mutatós sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.04 10:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
puha vajat, cukrot robotgéppel, tojásokat kettéválasztjuk, tojássárgáját egyesével, vajas keverékhez, fehérjét tegyük, süti tetejére, másik tálban, citrom héját, vajas keveréket, előmelegített sütőbe, tortát addig, teteje aranybarnára, citromhabhoz először, félretett fehérjéket, citrom levét, tésztát lekvárral, citromos habot, habot száradni, kettéválasztjuk, meggylekvárral, szódabikarbona, kristálycukor, összekavarjuk, tojássárgáját, belereszeljük, előmelegített, tojásfehérje, ellenőrizzük, citromhabhoz, aranybarnára, tojássárgája, citromhabbal, kidolgoztuk, beleszúrunk, eldolgozzuk, kanalanként, készítendőt, robotgéppel, meggylekvár, fehérjéket, keverékhez, hozzáadjuk, Kivajazunk, hozzáadjuk, tojássárgája, kristálycukor, liszt, citrom, darált, habhoz, tojásfehérje, porcukor, citrom leve,
Vitaminsaláta...
1 komment 7 ember kedveli
Túrós béles
0 komment 1 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos, paradicsomos csiga !
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos leves!
0 komment 9 ember kedveli
Gluténmentes kapros-túrós.
0 komment 4 ember kedveli
Uborkás mártogatós
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes - fokhagymás szelet burgonyával
0 komment 14 ember kedveli
Rakott makaróni egy óra alatt!
1 komment 3 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Hamis gulyásleves
0 komment 6 ember kedveli
Császármorzsa
0 komment 9 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 9 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta!
5 komment 246 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Kinder Tejszelet
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.