Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd átnyomjuk burgonyatörőn. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint sót!
Jól összedolgozzuk és hengert formálunk belőle. Kis szeleteket vágunk és kör alakúra nyújtjuk azokat.A kinyújtott cipókat a tűzhelyen vaslapon vagy teflonmentes serpenyőben megsütjük.
Végül bekenjük vékonyan olvasztott zsírral, vagy olajjal a két oldalát
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Folyamatosan lisztezzük a gyúródeszkát mivel elég hamar odaragad a tészta nyújtás közben.
És ha vaslapon készítjük ne felejtsük el két cipó sütése között a vaslapot késsel lekaparni.
|
|
|
|
1 komment
|
16 ember kedveli
|
noble
2012.01.31 23:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
yaskane |
2012.02.01. 16:58 (#1) |
|
|
Ez pont olyan és úgy készül, mint a krumplilaska. Csak abban nincs tojás. |
| |
|
|
|
krumplit megpucoljuk, kinyújtott cipókat, tűzhelyen vaslapon, gyúródeszkát mivel, tészta nyújtás, vaslapot késsel, összedolgozzuk, Krumplilángos, burgonyatörőn, teflonmentes, gyúródeszkát, Folyamatosan, serpenyőben, megpucoljuk, kinyújtott, szeleteket, hozzáadjuk, olvasztott, lisztezzük, tűzhelyen, felejtsük, lekaparni, készítjük, formálunk, megsütjük, megfőzzük, mangalica, átnyomjuk, bekenjük, vaslapot, vaslapon, odaragad, liszt, krumpli, tojás,
|
|
|
|
|