Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés krémes sütés nélkül recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:50 dkg gesztenyepüré
» 25 dkg darált keksz
» 5 dkg vaj
» 5 ek tej
» 2 ek rum
» A krémhez:
» 8 dkg főzhető vaníliás puingpor
» 6 dl tej
» 25 dkg vaj
» 20 dkg cukor
» 1 teáskanál vanília kivonat
» A tejszínes réteghez:
» 3 dl tejszín
» 1 evőkanál porcukor
» 1 csomag habfixáló
» A díszítéshez:
» 10 dkg tejcsokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét.

Azonnal fogyasztható.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 14 ember kedveli feviroza
2014.12.12 10:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejszínes réteghez, darált kekszet, rumot összegyúrjuk, vaníliás pudingporból, cukorral habosra, vanília kivonattal, vaníliás pudingot, gesztenyés rétegre, habfixálóból kemény, sárga krémre, tejszínhabra nagy, gesztenyemasszát, ráforgácsoljuk, Evőkanalanként, hozzákeverjük, gesztenyepüré, tejcsokoládét, habfixálóból, segítségével, összegyúrjuk, tejcsokoládé, pudingporból, tejszínhabra, fogyasztható, porcukorból, díszítéshez, nyomkodjuk, kivonattal, gesztenyés, Gesztenyés, Rásimítjuk, tejszínből, tejszínes, teáskanál, Tésztához, habfixáló, Ízesítjük, Tésztához gesztenyepüré, darált keksz, vaj, tej, rum, krémhez, főzhető vaníliás puingpor, tej, vaj, cukor, teáskanál vanília kivonat, tejszínes réteghez, tejszín, evőkanál porcukor, csomag habfixáló, díszítéshez, tejcsokoládé,
Töltike
0 komment 1 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Dekoratív meggyes.
1 komment 4 ember kedveli
Bográcsban főzött marha gulyásleves
1 komment 5 ember kedveli
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Sajtleves hagymával
0 komment 5 ember kedveli
Kakaós kocka habbal
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Epres rebarbara lekvár
0 komment 1 ember kedveli
Ordás szelet
0 komment 2 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Csirkés paella
0 komment 10 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.