Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott fokhagymával jól bedörzsöljük, fél órát állni hagyjuk.
Kevés olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd ha kész, a csirke csíkokat és a szalonnát hozzáadjuk, hirtelen magasabb hőfokon lepirítjuk. Ha már a hús külseje fehér, lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és kis vizet öntünk alá, közepes hőfokon párolódni hagyjuk.
Amíg a csirke puhul, a paprikákat és a póréhagymát felszeleteljük (erős paprikát ízlés szerint), majd a húshoz adjuk. Kicsi vizet adunk még hozzá, és puhára főzzük. A levébe 1 tk paprikakrémet is teszünk.
Mikor már a hozzávalók megpuhultak, ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel. Gyorsan elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáöntjük. Jól el kell keverni, hogy nem maradjon a liszttől csomós, majd egyet forralni rajta, és lehet is tálalni.
Főtt tésztával, rizzsel egyaránt nagyszerű.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az a jó, hogy ízlés szerint variálható.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.15 22:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemellet vékony, vöröshagymát üvegesre, csirke csíkokat, szalonnát hozzáadjuk, csirke puhul, póréhagymát felszeleteljük, húshoz adjuk, hozzávalók megpuhultak, liszttől csomós, felszeleteljük, paprikakrémet, hőmérsékletet, bedörzsöljük, vöröshagymát, csirkemellet, fokhagymával, vöröshagyma, hozzáöntjük, paprikakrém, megpuhultak, póréhagymát, paprikákat, hozzáadjuk, csirkemell, megszórjuk, hozzávalók, lepirítjuk, variálható, elkeverjük, zöldhagyma, póréhagyma, nagyszerű, fokhagyma, lehetőleg, tésztával, csirkemell, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál zöldhagyma póréhagyma, darabka hegyes erős paprika, füstölt húsos szalonna, csípős paprikakrém, bors, doboz tejföl liszt,
|
|
|
|
|