Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db pisztráng
» 5 dkg sózott vaj
» 1 dl fehér bor
» 25 dkg lencse
» 10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
» 1 kis csokor petrezselyem
» 1 ek mustár
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
Megjegyzés / tipp:

Tokaj-Hegyalja tradícionális bort kínálok hozzá.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 18:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított pisztrángokat, serpenyőbe öntve, gerincvonal mentén, ahhoz kapcsolódó, maradék bort, másik serpenyőben, előzőleg fogkeményre, kettéválasztjuk, viszzahelyezzük, gerincoszlopot, bordaszálkákat, használhatunk, megtisztított, felolvasztott, pisztrángokat, tradícionális, petrezselyem, lencseágyhoz, kiolvasztjuk, eltávolítjuk, serpenyőben, evőkanálnyi, fűszerezzük, felhevített, gerincvonal, átforgatjuk, fogkeményre, megkapatjuk, teaszalonna, lencseágyon, kapcsolódó, mennyiségű, elpároltuk, pisztráng, sózott, fehér, lencse, bacon vagy angol teaszalonna, csokor petrezselyem, mustár, bors,
BROKKOLIKRÉMLEVES
0 komment 4 ember kedveli
Tepsiben sült szilvásgombóc
0 komment 15 ember kedveli
Tökleves kagylótésztával
0 komment 1 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
ropogó tárkonyvajas csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Töltött virsli
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Bounty tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
2 komment 10 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
mikrós csokis süti
0 komment 7 ember kedveli
Főtt marhahús -áfonyás szilvaszósszal-
0 komment 1 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.