Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db pisztráng
» 5 dkg sózott vaj
» 1 dl fehér bor
» 25 dkg lencse
» 10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
» 1 kis csokor petrezselyem
» 1 ek mustár
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
Megjegyzés / tipp:

Tokaj-Hegyalja tradícionális bort kínálok hozzá.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 18:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított pisztrángokat, serpenyőbe öntve, gerincvonal mentén, ahhoz kapcsolódó, maradék bort, másik serpenyőben, előzőleg fogkeményre, kettéválasztjuk, viszzahelyezzük, gerincoszlopot, bordaszálkákat, használhatunk, megtisztított, felolvasztott, pisztrángokat, tradícionális, petrezselyem, lencseágyhoz, kiolvasztjuk, eltávolítjuk, serpenyőben, evőkanálnyi, fűszerezzük, felhevített, gerincvonal, átforgatjuk, fogkeményre, megkapatjuk, teaszalonna, lencseágyon, kapcsolódó, mennyiségű, elpároltuk, pisztráng, sózott, fehér, lencse, bacon vagy angol teaszalonna, csokor petrezselyem, mustár, bors,
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Csirkeleves másképpen !
0 komment 5 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Magvas krumplifánk
2 komment 7 ember kedveli
Disznóhús lerben
0 komment 3 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Disznótoros káposztaleves
0 komment 4 ember kedveli
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Kakaós minitorták mascarponéval
0 komment 3 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Diós, mákos beigli
6 komment 231 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
2 komment 8 ember kedveli
Rakott orsó tészta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.