Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db pisztráng
» 5 dkg sózott vaj
» 1 dl fehér bor
» 25 dkg lencse
» 10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
» 1 kis csokor petrezselyem
» 1 ek mustár
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
Megjegyzés / tipp:

Tokaj-Hegyalja tradícionális bort kínálok hozzá.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 18:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított pisztrángokat, serpenyőbe öntve, gerincvonal mentén, ahhoz kapcsolódó, maradék bort, másik serpenyőben, előzőleg fogkeményre, kettéválasztjuk, viszzahelyezzük, gerincoszlopot, bordaszálkákat, használhatunk, megtisztított, felolvasztott, pisztrángokat, tradícionális, petrezselyem, lencseágyhoz, kiolvasztjuk, eltávolítjuk, serpenyőben, evőkanálnyi, fűszerezzük, felhevített, gerincvonal, átforgatjuk, fogkeményre, megkapatjuk, teaszalonna, lencseágyon, kapcsolódó, mennyiségű, elpároltuk, pisztráng, sózott, fehér, lencse, bacon vagy angol teaszalonna, csokor petrezselyem, mustár, bors,
Boszorkány máglya
4 komment 47 ember kedveli
Ananászos gomba
0 komment 4 ember kedveli
Sárgarépa ital
1 komment 11 ember kedveli
Diós batyu
0 komment 3 ember kedveli
Rántott griz
0 komment 8 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Cukkinis lecsó
0 komment 2 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Karfiolfelfújt
1 komment 5 ember kedveli
Málnahab
0 komment 1 ember kedveli
Bőség tepsi
0 komment 13 ember kedveli
Spenót krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Nagyoncsokis brownie Ágnes :) módra
0 komment 4 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Barack befőtt
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.