Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eredeti dobostorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 6 főre
» Hozzávalók a tésztához:
» 12 dkg porcukor
» 12 dkg liszt
» 6 tojás
» 3 dkg vaj
» Hozzávalók a krémhez:
» 20 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 10 dkg étcsokoládé
» 6 tojás
» 1 rúd vanília
» Hozzávalók a mázhoz:
» 15 dkg kristálycukor
» 1 kávéskanál vaj
» néhány csepp citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.

A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára, és hagyd megdermedni.

A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.
Megjegyzés / tipp:

A dobostorta nemzeti eledel, a roppanó tetejű csokoládés tortát Dobos C. József alkotta meg először, és ezért nem lehetünk elég hálásak neki. Viszont igen munkaigényes, ezért időt kell rá szánni.
0 komment 22 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.09 13:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
porcukorral keverd, kemény habbá, csokoládét reszeld, vanília kikapart, étcsokis masszát, első lapot, lapot tegyél, maradék krémet, torta oldalára, citromlevet pirítsd, félretett lapra, szeleteket illeszd, torta tetejére, dobostorta nemzeti, roppanó tetejű, kristálycukor, tojássárgákat, munkaigényes, Sütőpapírból, folyamatosan, segítségével, megdermedni, porcukorral, porcukorral, citromlevet, étcsokoládé, Hozzávalók, csokoládés, következőt, eloszlatva, Hozzávalók, csokoládét, Hozzávalók, dobostorta, kávéskanál, szeleteket, tortaforma, tojásokkal, dobostorta, Szeleteld, arányosan, Hozzávalók tésztához, porcukor, liszt, tojás, Hozzávalók krémhez, porcukor, étcsokoládé, vanília, Hozzávalók mázhoz, kávéskanál,
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
0 komment 7 ember kedveli
Pulykapörkölt köménymaggal
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj
2 komment 8 ember kedveli
Tejespite
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsom saláta
0 komment 7 ember kedveli
Mézeskalács
1 komment 9 ember kedveli
Hétlapu
0 komment 2 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-mákos muffin
0 komment 2 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné )
1 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés csemege
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.