Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eredeti dobostorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 6 főre
» Hozzávalók a tésztához:
» 12 dkg porcukor
» 12 dkg liszt
» 6 tojás
» 3 dkg vaj
» Hozzávalók a krémhez:
» 20 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 10 dkg étcsokoládé
» 6 tojás
» 1 rúd vanília
» Hozzávalók a mázhoz:
» 15 dkg kristálycukor
» 1 kávéskanál vaj
» néhány csepp citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.

A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára, és hagyd megdermedni.

A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.
Megjegyzés / tipp:

A dobostorta nemzeti eledel, a roppanó tetejű csokoládés tortát Dobos C. József alkotta meg először, és ezért nem lehetünk elég hálásak neki. Viszont igen munkaigényes, ezért időt kell rá szánni.
0 komment 22 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.09 13:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
porcukorral keverd, kemény habbá, csokoládét reszeld, vanília kikapart, étcsokis masszát, első lapot, lapot tegyél, maradék krémet, torta oldalára, citromlevet pirítsd, félretett lapra, szeleteket illeszd, torta tetejére, dobostorta nemzeti, roppanó tetejű, kristálycukor, tojássárgákat, munkaigényes, Sütőpapírból, folyamatosan, segítségével, megdermedni, porcukorral, porcukorral, citromlevet, étcsokoládé, Hozzávalók, csokoládés, következőt, eloszlatva, Hozzávalók, csokoládét, Hozzávalók, dobostorta, kávéskanál, szeleteket, tortaforma, tojásokkal, dobostorta, Szeleteld, arányosan, Hozzávalók tésztához, porcukor, liszt, tojás, Hozzávalók krémhez, porcukor, étcsokoládé, vanília, Hozzávalók mázhoz, kávéskanál,
Cappuccino-muffin-
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes süti
0 komment 39 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 1 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Tepsis burgonya
1 komment 2 ember kedveli
Egyszerű sütemény színesen
0 komment 16 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Mandula lisztes, kukoricapelyhes rántott csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Túrós-meggyes batyu
0 komment 3 ember kedveli
Bugaci rakottas !
1 komment 24 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.