Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A töltelék készítése: Cukrot a vízzel felforralom és a diót, fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül.
A tészta hozzávalóit összegyúrom rugalmas tésztává. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni. A tejet pedig fokozatosan adom hozzá. Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12darabra elszelem. Kis gombócokat készítek belőle és nyújtófával korongokat csinálok. A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán. Feltekerem, és patkó alakúra készítem. Papíros sütőlapra teszem, és tojás sárgájával megkenem. Amikor megszáradt, megsütöm. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A töltelékbe tehetünk még vaníliás cukrot is.
|
|
|
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.10 06:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
töltelék készítése, vízzel felforralom, morzsát leöntöm, tészta hozzávalóit, lisztbe belemorzsolni, tejet pedig, elkészített tésztát, korongok közepébe, töltelékbe tehetünk, Előmelegített, belemorzsolni, zsemlemorzsa, fokozatosan, nyújtófával, elkészített, felforralom, hozzávalóit, összegyúrom, töltelékbe, tölteléket, korongokat, gombócokat, Feltekerem, sárgájával, megszáradt, keleszteni, elsimítom, készítése, sütőlapra, élesztőt, rugalmas, Pozsonyi, egyforma, tésztává, töltelék, Tészta, liszt, porcukor, margarin, zsír, élesztő, tojás sárgája, hideg, Töltelék, darált, cukor, zsemlemorzsa, őrölt fahéj, deci,
|
|
|
|
|